Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

bez łbów?

 

Łby są, a są łby, tylko wygięte w głąb wędzarni...  :cool:

 

 

 

 

A temperatura i i czas ?

 

Pełna mistyfikacja, w typie wędzarni którą operuje latem bez palenia jest 45 stopni i mniej więcej 0d 45 do 50 stopni było, a czas  - 3-4 godziny. :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-357320
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędziłem kiełbaski, dziś wieczorem zabutelkowałem Stout Milka, piwko dla kobietek.  :cool:

post-41160-0-94834900-1403213265_thumb.jpg

post-41160-0-16526500-1403213279_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358528
Udostępnij na innych stronach

dziś wieczorem zabutelkowałem Stout Milka, piwko dla kobietek.

 

O kiełbasce nie będę pisać nic ... bo jak zwykle wygląda zachęcająco.... ale na piwko to ja się piszę http://emoty.blox.pl/resource/0825.gif skoro przeznaczone dla kobiet :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358529
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale na piwko to ja się piszę 0825.gif skoro przeznaczone dla kobiet

 

Pierwsza degustacja za miesiąc, a we wrześniu w Gąsiorowie pewnie będzie dostępne, myśl o tym. :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358530
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jej nie jadlem ale podobno ta rybka najlepiej nadaje sie na grillka bo ma malo osci.. Czy to prawda Piotrku..?

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358534
Udostępnij na innych stronach

U beżowych zawsze zajadam się doradami, białe smaczne mięsko, mało dużych ości, i soczysta, lecz nie tłusta...  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358535
Udostępnij na innych stronach

Dziś zrobiłem trochę kiełbaski - trochę ponad 2kg fileta z piersi indyka + trochę ponad pół kg uda z indyka i jest gotowa kiełbasa chuda.   :cool:

 

post-41160-0-23328400-1403299359_thumb.jpg

 

 

TV-w masarni jest,  tak i mecz obejrzałem i kiełbaskę skręciłem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358633
Udostępnij na innych stronach

Z rana fota kiełbaski, a dziś wędzę....  :cool:  , zaraz lato się zaczyna i rak zodiakalny , na tę okoliczność trzeba zadymić, by sezon letni owocny był. :cool:

 

 

post-41160-0-77385800-1403335862_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-358638
Udostępnij na innych stronach

Dziś zadyma ....  :cool:

Wczoraj wieczorem konsternacja, skończyły mi się jelita cienkie, zapas sprzed trzech lat ulotnił się. Trzeba się rozejrzeć za dobrym towarem lub samemu naskrobać. :cool:

 

I polędwica z poniedziałku....  :cool:

 

post-41160-0-72562800-1403777793_thumb.jpg

post-41160-0-70699400-1403777927_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-359226
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędziłem trochę.... :cool:

 

post-41160-0-31704600-1403904716_thumb.jpg

 

po parzeniu - wypoczynek

 

 

post-41160-0-61069600-1403904739_thumb.jpg

 

 

I dwie inne mięska niż zwykle, rzekłbym egzotyczne u mnie... 

 

 

post-41160-0-34593600-1403904779_thumb.jpg

 

 

Wygląda poprawnie .... 

 

 

post-41160-0-50354600-1403904859_thumb.jpg

 

 

:cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-359387
Udostępnij na innych stronach

Pewnie półgęsek. :cool:

 

A dziś zadyma, piersi z indyczek w siateczkach i kawałeczek dzik-iego. :cool:

 

 

post-41160-0-75536600-1403951405_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-359403
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj szynka i polędwica na tapecie, tą ostatnią pierwszy raz od niepamiętnych czasów ubrałem i sparzyłem na zamówienie domowego konsumenta. :cool:   

 

 

 

post-41160-0-54157000-1404217282_thumb.jpg

post-41160-0-09781900-1404217377_thumb.jpg

post-41160-0-87370600-1404217501_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-359700
Udostępnij na innych stronach

Pis'u, jak nasalasz pstrągi?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-359964
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pis'u, jak nasalasz pstrągi?

 

Nie nasalam, kąpię...  :cool:  w solance.

 

 

 

 

A ile było przed wędzeniem

 

Po wypatroszeniu 2,5kg.  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-360047
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj w przerwie między meczami zrobiłem 11kg kiełbaski...  :cool:

 

 

 

Dziś zadyma, na pierwszym planie gęsie piersi....   :cool:

 

 

 

 

 

post-41160-0-24904500-1404551659_thumb.jpg

post-41160-0-89799300-1404551954_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/88/#findComment-360227
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.