sawca Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Marca 2010 Wiadomo że słonina teraz to jest cienka. Na targu można dostać grubą słoninę z tzw uboju gospodarczego, ale nie wiadomo czy będzie ona z knura która może "źle pachnieć"?Jak ją rozpoznać?Czy jest różnica w zapachu od razu czy dopiero po obróbce termicznej? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Marca 2010 Na targu można dostać grubą słoninę z tzw uboju gospodarczego Mięso z knura pachnie wyraźnie, oj bardzo pachnie. Zapachu się nie ukryje. Nawet ze starej maciory zapach jest specyficzny. W ubojniach, gdy ubije się wnętra, nie idzie do przerobu na wyroby. Zepsuł by całą produkcję. Tak na węch bez problemu poznasz mięso. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/#findComment-105028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Marca 2010 Zepsuł by całą produkcję.Tak wiem, myślałem że "pachnie" dopiero po parzeniu. Czyli wąchać przy zakupie :lol: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/#findComment-105029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Marca 2010 Dla wzmocnienia efektu, kupić 10 gramowy kawałeczek, nakłuć go na drucik i podgrzać zapalniczką. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/#findComment-105030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.