Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo że słonina teraz to jest cienka. Na targu można dostać grubą słoninę z tzw uboju gospodarczego, ale nie wiadomo czy będzie ona z knura która może "źle pachnieć"?

Jak ją rozpoznać?

Czy jest różnica w zapachu od razu czy dopiero po obróbce termicznej?

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/
Udostępnij na innych stronach

Na targu można dostać grubą słoninę z tzw uboju gospodarczego

Mięso z knura pachnie wyraźnie, oj bardzo pachnie. Zapachu się nie ukryje. Nawet ze starej maciory zapach jest specyficzny. W ubojniach, gdy ubije się wnętra, nie idzie do przerobu na wyroby. Zepsuł by całą produkcję. Tak na węch bez problemu poznasz mięso. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/#findComment-105028
Udostępnij na innych stronach

Dla wzmocnienia efektu, kupić 10 gramowy kawałeczek, nakłuć go na drucik i podgrzać zapalniczką.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3879-s%C5%82onina-z-knura/#findComment-105030
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.