Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Andyandy,

Nawet czysta woda w nadmiarze jest szkodliwa.

 

No to dobrze że wreście doszliśmy do konkluzji i wspólnych wniosków.

A o tym że wszystko należy robić z głową, często piszę, ale niestety czasem moje myśli są przeinaczane tylko celem wywołania zbędnej dyskusji.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3898-wentylatory-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-106959
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

TOSHIBA, Bo to jest tak ! jest temat to na maxa stosować. Ale jedno pociąga za sobą drugie, krótki wzrok czy co. Proces wędzenia posiada swoje prawa i składa się z odpowiedniego dymu, temperatury, czasu, przygotowania wędzonek i warunków samego wędzenia. Często udoskonalając jedną rzecz, niszczymy przebieg procesu lub wychodzą mniej "zdrowe" czy smaczne wyroby. Co do tego ostatniego to postów jest setki. Jak wprowadzi ktoś palenisko u góry wędzarni i wentylatorem będzie wciągać dym do dołu to zapewne nie zabraknie miłośników nowej technologii. Natura jest nam pomocna i wykorzystanie właściwości odpowiednio do potrzebnych celów jest sukcesem. Tak jak Maxell kilka razy już pisał o wędzeniu w w "byle czym" to jest czysta prawda. Zaadaptować "byle co" pod prawa fizyki i chemii i mamy zamierzony cel. Zrobić to z głową, ładnie, praktycznie i przeznaczeniem o określonych właściwościach, jest celem na którym - wszystkim zależy. Więc budując, opracowując projekt należy się zastanowić nad własną wiedzą, celem i w razie potrzeby zaciągnąć "języka" W przeciwnym razie zawsze będziemy krzyczeć w postach "POMOCY - KWAŚNE SZYKI, OKOPCONE WYROBY I INNE NIEPOWODZENIA."
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3898-wentylatory-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-106963
Udostępnij na innych stronach

Andyandy

Tak jak Maxell kilka razy już pisał o wędzeniu w w "byle czym" to jest czysta prawda. Zaadaptować "byle co" pod prawa fizyki i chemii i mamy zamierzony cel. Zrobić to z głową, ładnie, praktycznie i przeznaczeniem o określonych właściwościach, jest celem na którym - wszystkim zależy. Więc budując, opracowując projekt należy się zastanowić nad własną wiedzą, celem i w razie potrzeby zaciągnąć "języka" W przeciwnym razie zawsze będziemy krzyczeć w postach "POMOCY - KWAŚNE SZYKI, OKOPCONE WYROBY I INNE NIEPOWODZENIA."

Dobrze napisane. Trzymajmy się tego :smile:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3898-wentylatory-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-106967
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.