TOSHIBA Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 28 Marca 2010 Andyandy, Nawet czysta woda w nadmiarze jest szkodliwa. No to dobrze że wreście doszliśmy do konkluzji i wspólnych wniosków. A o tym że wszystko należy robić z głową, często piszę, ale niestety czasem moje myśli są przeinaczane tylko celem wywołania zbędnej dyskusji. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3898-wentylatory-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-106959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 28 Marca 2010 TOSHIBA, Bo to jest tak ! jest temat to na maxa stosować. Ale jedno pociąga za sobą drugie, krótki wzrok czy co. Proces wędzenia posiada swoje prawa i składa się z odpowiedniego dymu, temperatury, czasu, przygotowania wędzonek i warunków samego wędzenia. Często udoskonalając jedną rzecz, niszczymy przebieg procesu lub wychodzą mniej "zdrowe" czy smaczne wyroby. Co do tego ostatniego to postów jest setki. Jak wprowadzi ktoś palenisko u góry wędzarni i wentylatorem będzie wciągać dym do dołu to zapewne nie zabraknie miłośników nowej technologii. Natura jest nam pomocna i wykorzystanie właściwości odpowiednio do potrzebnych celów jest sukcesem. Tak jak Maxell kilka razy już pisał o wędzeniu w w "byle czym" to jest czysta prawda. Zaadaptować "byle co" pod prawa fizyki i chemii i mamy zamierzony cel. Zrobić to z głową, ładnie, praktycznie i przeznaczeniem o określonych właściwościach, jest celem na którym - wszystkim zależy. Więc budując, opracowując projekt należy się zastanowić nad własną wiedzą, celem i w razie potrzeby zaciągnąć "języka" W przeciwnym razie zawsze będziemy krzyczeć w postach "POMOCY - KWAŚNE SZYKI, OKOPCONE WYROBY I INNE NIEPOWODZENIA." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3898-wentylatory-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-106963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 28 Marca 2010 Andyandy Tak jak Maxell kilka razy już pisał o wędzeniu w w "byle czym" to jest czysta prawda. Zaadaptować "byle co" pod prawa fizyki i chemii i mamy zamierzony cel. Zrobić to z głową, ładnie, praktycznie i przeznaczeniem o określonych właściwościach, jest celem na którym - wszystkim zależy. Więc budując, opracowując projekt należy się zastanowić nad własną wiedzą, celem i w razie potrzeby zaciągnąć "języka" W przeciwnym razie zawsze będziemy krzyczeć w postach "POMOCY - KWAŚNE SZYKI, OKOPCONE WYROBY I INNE NIEPOWODZENIA."Dobrze napisane. Trzymajmy się tego :smile: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3898-wentylatory-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-106967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.