Gość Anonymous Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 19 Marca 2011 thermomix To jest drogi sprzęt, jak widzę, jest to lepszy robot kuchenny. Mam Zelmer malakser i ma on taki dzbanek na jogurty w środku nożyki. A maszynką do mięsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-152898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 20 Marca 2011 bartnik, tutaj pokazałem jak sam robię mąkę przystawką do Zelmera https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=173379#173379 Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-152943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 20 Marca 2011 tim, fajna ta przystawka , możesz pokazać ją w całosci ? Lub coś więcej o niej napisać Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-152957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 20 Marca 2011 Prawdopodobnie chodzi o to http://www.zelmer.pl/gfx/zelmer/oferta_produktowa/pl/405/mlynek_zarnowy.jpgOpis znajdziesz http://www.zelmer.pl/akcesoria_nowe/art405,mlynek-zarnowy.html Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-152960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 20 Marca 2011 To jest ta przystawka o której pisze kolega waro58, ja kupiłem tutaj, jest też tam opis i do jakich modeli pasuje http://abc-hurt.bazarek.pl/opis/646437/mlynek-zarnowy---przystawka.html A takie są różnice w chlebie po częściowej zamianie mąki kupnej na "własną" Ten po lewej stronie ma dodatek "własnej" mąki Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-152990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 20 Marca 2011 WITAM, niestety nie mam takiego sprzętu, będę musiał pomyśleć o takim młynku, kliknąłem na Allegro i wyskoczyło no powiedzmy do 200zł młynek żarnowy z przeznaczeniem do kawy. Czy coś takiego by mogło być ? czy to zrobi mąkę z pszenicy? ja mam dużą maszynę do mięsa 32, nie bardzo mi się widzi kupić małego zelmerka 8 i potem jeszcze przystawka do ziarna. Ale chleb mi się podoba, ja jem przeważnie taki jak tu na foto, czyli graham sklepowy. Zaś pszenicę ziarno mam własne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-153073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Wykonałem mąkę z owsa. Po zmieleniu 220g owsa i przesianiu otrzymałem 100g mąki i 120g łuski. Mąkę wykonałem z owsa "Arab" niestety jest to owies oplewiony. Po upieczeniu chleba z dodatkiem maki owsianej zauważyłem że chleb jest mniej wyrośnięty , ma cieńszą i miększą skórkę i jest bardziej klejący (wilgotny) Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-156066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Mąka żytnia w młynie 70zł za 50kg natomiast w miejscowym sklepie po 2,50zł za kg (z tego samego młyna, ale już w 1kg opakowaniu) Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3939-porada-m%C4%85ka-rodzajetypyceny/page/4/#findComment-191436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.