Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

miałem tak kilka razy jak za długo boczek leżał w zamrażarce i worek nie był zbyt szczelnie zamknięty. Przy świeżym boczku, nie mrożonym

To nie ma wpływu na chrupiącą skórkę.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169326
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 284
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Może i nie ma, ale zauważyłem taką prawidłowość, dlatego teraz na to zwracam bacznie uwagę. Może to była przypadkowa zbieżność, kłócił się nie będę bo nie ma o co :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169359
Udostępnij na innych stronach

W końcu i sobie upiekłem karkówkę w różnych przyprawach, taką jaką młodszy do Rutek zawiózł na spotkanie "Ojców Założycieli" :cool: . Jutro się okaże czy się nadaje coby ją na stół w Niedzielę do poczytania podać, jeszcze jej nie próbowałem :grin:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169625
Udostępnij na innych stronach

Jest oki :thumbsup: Jutro powinno być jeszcze lepsze :cool:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169743
Udostępnij na innych stronach

Jest oki :thumbsup: Jutro powinno być jeszcze lepsze :cool:

Bardzo ładna karkówka :thumbsup: :clap: , pewnie że jutro będzie lepsza -bo z czytanką :lol:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169748
Udostępnij na innych stronach

pewnie że jutro będzie lepsza -bo z czytanką :lol:

To też Bodzio :lol: ale głównie chodzi o to, że jak mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo, mięs z piekarnika już trochę napiekłem więc polecam takie "odstawienie" mięska, niech "dojdzie" do siebie, najlepsze są pieczenie z mięs mielonych jak postoją :thumbsup: :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169757
Udostępnij na innych stronach

ale głównie chodzi o to, że jak mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo, mięs z piekarnika już trochę napiekłem więc polecam takie "odstawienie" mięska, niech "dojdzie" do siebie, najlepsze są pieczenie z mięs mielonych jak postoją

Z pewnością zapamiętam :idea:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169760
Udostępnij na innych stronach

polecam takie "odstawienie" mięska, niech "dojdzie" do siebie

OK z tym sie zgodze ze po upieczeniu , dajemy miesu odpoczac przez pol godzinki do dwoch byle nie ostyglo

mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo

A tu juz pojechales po bandzie zdrowo :wink: :clap:

co to za pomysl by piec dwa dni wczesniej odkladac do lodowki , pozniej odgrzewac i podawac stare dwudniowe mieso ???

Nigdy bym nie wpadl na to, by ugoscic znajomych ,lub rodzine starym miesem .

Ps . tez sie troche napieklem :blush:

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169777
Udostępnij na innych stronach

pozniej odgrzewac i podawac stare dwudniowe mieso ???

Gdzie pisze, że jest odgrzewane. Nie pisz bzdur. Ze starym mięsem to sam pojechałeś.

by ugoscic znajomych ,lub rodzine starym miesem .

Same "mądrości" wypisujesz.

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169780
Udostępnij na innych stronach

co to za pomysl by piec dwa dni wczesniej odkladac do lodowki , pozniej odgrzewac i podawac stare dwudniowe mieso ???

uuuu a tutaj to sie mylisz poważnie... jasiu pomyśl najpierw co Zbój napisał...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169789
Udostępnij na innych stronach

ale głównie chodzi o to, że jak mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo

a no tutaj jest napisane :

ja zrozumialem tak to w ten sposob

ze najlepiej upiec odlozyc do lodowki i po dwoch dniach serwowac

tylko ze dla mnie i wszystkich kucharzuw na swiecie to przestepstwo

Moze niech sie wypowie jakis kucharz ???

Moze Chef Paul z nim nie bedziecie sie chyba klocic , czy tez polemizowac , prawda??

 

Ja nie podam sobie , ani nikomu miesa po dwoch dniach lezakowania w lodowce :grin: :devil: :shock: i na koniec :clap:

ale co ja tam wiem KAZDY MA PRAWO PODAWC MIESO JAK SAM LUBI

edit

pokemon15,

JASIU nie jasiu ,uszanuj choc to

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170154
Udostępnij na innych stronach

Ja nie podam sobie , ani nikomu miesa po dwoch dniach lezakowania w lodowce

To nie podawaj, ja podałem, jedli i smakowało.

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170156
Udostępnij na innych stronach

co nadal swiadczy ze zle robisz , ot tyle moge rzec , wspolczuje gosciom , gospodarza , niestety :cry:

Bez urazy !

 

wez sobie przyklad ze idziesz do knajpy , placisz 200zeta za obiad i dostajesz odgrzewane nie bierze Cie cho.... :grin: :grin: :grin: no chyba ze tak lubisz

Nadal

bez urazy prosze

Ps .

czytam co piszesz , fajne rzeczy robisz ale nie pisz bezecenstw!!!

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170159
Udostępnij na innych stronach

Mięso podaję na zimno w plasterkach.

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170160
Udostępnij na innych stronach

idziesz do knajpy , placisz 200zeta za obiad i

Jasiu my tutaj w Polsce mamy 200 zł na tdzień na zakupy prowiantu dla całej rodziny. :wink:

A tak na powaznie, napisz jakie sa tam ceny mięsa.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170161
Udostępnij na innych stronach

No nie ....

juz rece mi opadly :-)

Chyba czytam bez zrozumienia nazwe tematu

Wyroby miesne z piekarnika

|Dla mnie to pieczyste ot i wszystko dlatego sie oburzylem :wink:

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170164
Udostępnij na innych stronach

JASIU, jeszcze jedno, moja karkówka pojechała na spotkanie w Rutkach i nikt nie narzekał, że nieświeże.

 

[ Dodano: Pon 08 Sie, 2011 21:04 ]

Wychodzi na to, że mogłem odrazu napisać, że "idzie" na zimno :blush:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170165
Udostępnij na innych stronach

co nadal swiadczy ze zle robisz , ot tyle moge rzec , wspolczuje gosciom , gospodarza , niestety

Jasiu, no co ty.. ja piekę różne rzeczy... karkówkę z czosnkiem w smalcu, kiełbasę białą na smalcu, boczki, pieczenie i wiele innych i normalne jest, że takie pieczone wyroby jemy normalnie do chleba, czy na kanapki jakoweś i te wyroby stoją sobie w lodówce. Nieraz i dwa, trzy czy cztery dni i są super fajne smaczne, po prostu pychota. Normalnie nie rozumiem w czym rzecz jeśli chodzi o twoje wpisy. Uwierz mi, że cała rodzina, goście zawsze są zachwyceni... Oczywiście w plasterkach, jak starszy pisze i na zimno ze samlcem... palce lizać :)

Jasiu my tutaj w Polsce mamy 200 zł na tdzień na zakupy prowiantu dla całej rodziny.

Taka nasza polska rzeczywistość... niestety...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170170
Udostępnij na innych stronach

wez sobie przyklad ze idziesz do knajpy , placisz 200zeta za obiad i dostajesz odgrzewane nie bierze Cie cho....

Może w Londynie tego nie spotkasz, ale realia dnia codziennego są troszkę inne. Oglądam nieraz wypowiedzi kucharzy z naszych restauracji, nie tylko odgrzewanych mięs możesz się spodziewać :rolleyes:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170180
Udostępnij na innych stronach

pokemon15, Widzisz u nas leży 2,3,4 dni w lodówce i jest świeże a u nich w sklepie 2,3,4 tygodnie i też jest świerze.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170182
Udostępnij na innych stronach

Boczki festiwalowe pieczone w Czwartek, spożywane będą dziś na zimno, położyłem na nie po upieczeniu cebulę z pieczenia coby nie wyschły, przed krojeniem zdejmę ją :cool:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170910
Udostępnij na innych stronach

Boczki festiwalowe pieczone w Czwartek

O kurcze, piękna sprawa... :) :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170938
Udostępnij na innych stronach

Chciałem coś dodać do pieczonej karkówki na zimno.

 

W niemczech jest to podawane jako przekąska. Na małym talerzyku porozkładane sa plastry zimnej karkóweczki a na nią salatka warzywna i polówki jajek na twardo. Całosc posypana zieleniną. Smak Niebo.! Karkówka na zimno smakuje najlepiej na nastęny dzień..

 

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

Aha... Plasterki o grubości ok. 5 mm. :grin: :thumbsup:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170942
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.