arkadiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 miałem tak kilka razy jak za długo boczek leżał w zamrażarce i worek nie był zbyt szczelnie zamknięty. Przy świeżym boczku, nie mrożonym To nie ma wpływu na chrupiącą skórkę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys59 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Może i nie ma, ale zauważyłem taką prawidłowość, dlatego teraz na to zwracam bacznie uwagę. Może to była przypadkowa zbieżność, kłócił się nie będę bo nie ma o co :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 W końcu i sobie upiekłem karkówkę w różnych przyprawach, taką jaką młodszy do Rutek zawiózł na spotkanie "Ojców Założycieli" . Jutro się okaże czy się nadaje coby ją na stół w Niedzielę do poczytania podać, jeszcze jej nie próbowałem :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Wygląda wspaniale i tak bedzie smakować pozdrawiam :thumbsup: Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Jest oki :thumbsup: Jutro powinno być jeszcze lepsze Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Jest oki :thumbsup: Jutro powinno być jeszcze lepsze Bardzo ładna karkówka :thumbsup: :clap: , pewnie że jutro będzie lepsza -bo z czytanką :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 pewnie że jutro będzie lepsza -bo z czytanką :lol:To też Bodzio :lol: ale głównie chodzi o to, że jak mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo, mięs z piekarnika już trochę napiekłem więc polecam takie "odstawienie" mięska, niech "dojdzie" do siebie, najlepsze są pieczenie z mięs mielonych jak postoją :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ale głównie chodzi o to, że jak mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo, mięs z piekarnika już trochę napiekłem więc polecam takie "odstawienie" mięska, niech "dojdzie" do siebie, najlepsze są pieczenie z mięs mielonych jak postoją Z pewnością zapamiętam :idea: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 polecam takie "odstawienie" mięska, niech "dojdzie" do siebie OK z tym sie zgodze ze po upieczeniu , dajemy miesu odpoczac przez pol godzinki do dwoch byle nie ostyglo mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo A tu juz pojechales po bandzie zdrowo :wink: :clap: co to za pomysl by piec dwa dni wczesniej odkladac do lodowki , pozniej odgrzewac i podawac stare dwudniowe mieso ??? Nigdy bym nie wpadl na to, by ugoscic znajomych ,lub rodzine starym miesem . Ps . tez sie troche napieklem :blush: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 pozniej odgrzewac i podawac stare dwudniowe mieso ???Gdzie pisze, że jest odgrzewane. Nie pisz bzdur. Ze starym mięsem to sam pojechałeś. by ugoscic znajomych ,lub rodzine starym miesem .Same "mądrości" wypisujesz. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 co to za pomysl by piec dwa dni wczesniej odkladac do lodowki , pozniej odgrzewac i podawac stare dwudniowe mieso ???uuuu a tutaj to sie mylisz poważnie... jasiu pomyśl najpierw co Zbój napisał... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-169789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ale głównie chodzi o to, że jak mięsa wp po upieczeniu pobędą w lodówce dwa dni to smak ich jest o wiele lepszy niż na świeżo a no tutaj jest napisane : ja zrozumialem tak to w ten sposob ze najlepiej upiec odlozyc do lodowki i po dwoch dniach serwowac tylko ze dla mnie i wszystkich kucharzuw na swiecie to przestepstwo Moze niech sie wypowie jakis kucharz ??? Moze Chef Paul z nim nie bedziecie sie chyba klocic , czy tez polemizowac , prawda?? Ja nie podam sobie , ani nikomu miesa po dwoch dniach lezakowania w lodowce :grin: :devil: :shock: i na koniec :clap: ale co ja tam wiem KAZDY MA PRAWO PODAWC MIESO JAK SAM LUBI edit pokemon15, JASIU nie jasiu ,uszanuj choc to Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Ja nie podam sobie , ani nikomu miesa po dwoch dniach lezakowania w lodowceTo nie podawaj, ja podałem, jedli i smakowało. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 co nadal swiadczy ze zle robisz , ot tyle moge rzec , wspolczuje gosciom , gospodarza , niestety Bez urazy ! wez sobie przyklad ze idziesz do knajpy , placisz 200zeta za obiad i dostajesz odgrzewane nie bierze Cie cho.... :grin: :grin: :grin: no chyba ze tak lubisz Nadal bez urazy prosze Ps . czytam co piszesz , fajne rzeczy robisz ale nie pisz bezecenstw!!! Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Mięso podaję na zimno w plasterkach. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 idziesz do knajpy , placisz 200zeta za obiad iJasiu my tutaj w Polsce mamy 200 zł na tdzień na zakupy prowiantu dla całej rodziny. :wink: A tak na powaznie, napisz jakie sa tam ceny mięsa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No nie .... juz rece mi opadly :-) Chyba czytam bez zrozumienia nazwe tematu Wyroby miesne z piekarnika |Dla mnie to pieczyste ot i wszystko dlatego sie oburzylem :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 JASIU, jeszcze jedno, moja karkówka pojechała na spotkanie w Rutkach i nikt nie narzekał, że nieświeże. [ Dodano: Pon 08 Sie, 2011 21:04 ]Wychodzi na to, że mogłem odrazu napisać, że "idzie" na zimno :blush: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 co nadal swiadczy ze zle robisz , ot tyle moge rzec , wspolczuje gosciom , gospodarza , niestetyJasiu, no co ty.. ja piekę różne rzeczy... karkówkę z czosnkiem w smalcu, kiełbasę białą na smalcu, boczki, pieczenie i wiele innych i normalne jest, że takie pieczone wyroby jemy normalnie do chleba, czy na kanapki jakoweś i te wyroby stoją sobie w lodówce. Nieraz i dwa, trzy czy cztery dni i są super fajne smaczne, po prostu pychota. Normalnie nie rozumiem w czym rzecz jeśli chodzi o twoje wpisy. Uwierz mi, że cała rodzina, goście zawsze są zachwyceni... Oczywiście w plasterkach, jak starszy pisze i na zimno ze samlcem... palce lizać Jasiu my tutaj w Polsce mamy 200 zł na tdzień na zakupy prowiantu dla całej rodziny.Taka nasza polska rzeczywistość... niestety... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 wez sobie przyklad ze idziesz do knajpy , placisz 200zeta za obiad i dostajesz odgrzewane nie bierze Cie cho....Może w Londynie tego nie spotkasz, ale realia dnia codziennego są troszkę inne. Oglądam nieraz wypowiedzi kucharzy z naszych restauracji, nie tylko odgrzewanych mięs możesz się spodziewać :rolleyes: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 pokemon15, Widzisz u nas leży 2,3,4 dni w lodówce i jest świeże a u nich w sklepie 2,3,4 tygodnie i też jest świerze. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 pokemon15,qrde ja dopiero we czwartek przyjadę Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Boczki festiwalowe pieczone w Czwartek, spożywane będą dziś na zimno, położyłem na nie po upieczeniu cebulę z pieczenia coby nie wyschły, przed krojeniem zdejmę ją Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Boczki festiwalowe pieczone w CzwartekO kurcze, piękna sprawa... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Chciałem coś dodać do pieczonej karkówki na zimno. W niemczech jest to podawane jako przekąska. Na małym talerzyku porozkładane sa plastry zimnej karkóweczki a na nią salatka warzywna i polówki jajek na twardo. Całosc posypana zieleniną. Smak Niebo.! Karkówka na zimno smakuje najlepiej na nastęny dzień.. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Aha... Plasterki o grubości ok. 5 mm. :grin: :thumbsup: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/5/#findComment-170942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.