miro Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Następnym razem spróbuj 30-40 minut w 180 C, wyłącz piekarnik i zostaw do wystygnięcia.Robię tak wieczorem, a rano mam gotowe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-365773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-miesne-z-piekarnika/?p=365573Bardzo fajna pieczeń borowikowa mi wyszła, jak dla mnie tłuszczu w sam raz, a mogło by być więcej https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-miesne-z-piekarnika/?p=365734Kiełbaska wolno pieczona w przekroju. Piekłem w większej niż zawyczaj temp. no i przedobrzyłem z czasem pieczenia o pół godzinki, ciutkę przepiekłem. Chudsza od poprzedniej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-365888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zbóju Mistrzu Madeju, czysta perwersja !!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-365899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 będę koło Ciebie przejeżdżał w piątek i normalnie mam ochotę wprosić się na degustację tego cuda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-365902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 będę koło Ciebie przejeżdżał w piątek Zapraszam Przybywaj :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-365908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 15 Września 2014 Dziś wieczorkiem po pracy machnąłem dwie szybkie grzybozlotowe pieczenie, borowikową i smak grzybów leśnych, wsio robiłem na chypcika i na wyczucie, p-sól tylko odmierzyłem 14g/kg Jak to dobrze, że Haluśka sprezentowała mi w Napoleonowie kilka foremek, dzięki :D Przygotowałem sobie także na jutro do nadziewania farsz na kiełbaskę wolnopieczoną.Tylko nadziać i w piekarnik.Jelita grube już się moczą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-371232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 16 Września 2014 Kiełbaska wolno pieczona. Z tego co widać, cztery lub pięć sztuk jedzie do Zatomia :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-371345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 16 Września 2014 Jak to dobrze, że Haluśka sprezentowała mi w Napoleonowie kilka foremek, Zbójaszku ale Ty dostałeś krzywe a ja mam proste . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-371427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 16 Września 2014 Jak to dobrze, że Haluśka sprezentowała mi w Napoleonowie kilka foremek, dzięki Zbójaszku ale Ty dostałeś krzywe a ja mam proste . Taka drobnostka a jak cieszy ... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-371457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 17 Września 2014 Zbójaszku ale Ty dostałeś krzywe a ja mam proste . Krzywe są bo je skrzywiłem jak farsz wkładałem, a jak Haluśka mi dawała to były ładne Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-371502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 31 Października 2014 Dzisiejszy pieczony boczek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-380590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zbojaszku gdzie masz przepis na ta kiebase wolno pieczona? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-380631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 1 Listopada 2014 To chyba to https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-miesne-z-piekarnika/?p=365720 Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-380632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 1 Listopada 2014 Boczek już się przegryzł z cebulką,skórka mięciutka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-380668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 6 Lutego 2015 Boczek z/s i z/k, łopatka wp z/k ramieniową zamarynowane.Przyprawy: sól, pieprz świeżo kręcony, majeranek, czosnek, zapakowane w próżnię leżakują na spiżarnianej podłodze. Pieczenie w piekarniku w Poniedziałek lub Wtorek w rękawie. Nie wiem tylko jeszcze czy będę piekł w jednym rękawie razem czy osobno w dwóch rękawach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-403131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 12 Maja 2015 Zamarynowałem mocno nadzianą czosnkiem całą karkóweczkę 2.2 kg, sól, pieprz świeżo kręcony, majeranek i do lodówki. Pieczenie w rękawie w Czwartek i w Piątek wiozę do Wrocka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-424718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 14 Maja 2015 Mielonki pieczone, jedna z pieprzem i kminkiem, druga z pieprzem, czosnkiem i majerankiem, do Wrocka Teraz w piekarniku czosnkowa karkówka z rękawa Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 14 Maja 2015 Zbojaszku , dobrze ze juz jestem po obiedzie , bo mi smaka narobiles , pieknie wyglada , podaj dokladniejszy przepis :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 14 Maja 2015 eli to jest bez przepisu. Sól tyko odważam reszta na oko. 1.1 kg mięsa, boczek i łopatka 50/50. Sól 15g/kg, zmielone mieso posolone dzień wcześniej, przyprawy dodałem przed pieczeniem, temp. pieczenia 180st.C czas to 45 min. na koniec piekarnik przełączyłem na grill'a na jakie 3 min. temp 200st.C. Nieraz robię takie, a mięso to jakie popadnie, łopatka, karkówka, chudy boczek, co tam się trafi w sklepie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 15 Maja 2015 Dziki Zbojaszku , tak apetycznie wyglada ze bede musiala sprobowac mialo byc dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 15 Maja 2015 Dziki Zbojaszku No to Zbóju... masz nowa ksywę!! Zamiast "wczesny Zbój" teraz będziesz "Dziki Zbój" Niezły awans Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 15 Maja 2015 :laugh: Dziki... moży być, się uśmiałem :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 15 Maja 2015 Dziki Zbojaszku "Wczesny Zbój Madej" jest nieśmiertelny ... Wojtuś Ty po prostu ewoluujesz teraz jesteś "Dziki" ... czyli zmieniasz się rozwijasz i .... dziczejesz Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 15 Maja 2015 i .... dziczejesz To dziczenie to chyba z dobrobytu się bierze :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-425286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 25 Listopada 2015 Boczek z/s i z/k, karkkówka b/k pieczone w rękawie.Sól, pieprz, majeranek, liść bobkowy. Zapakowane próżniowo i na trzy dni do spiżarki. Przed pieczeniem kilka godzin w kuchni.Pieczenie 30min. 200st.C, następnie obniżyłem temp. do 180st.C i tak boczki piekłem jeszcze 90min., a karkówkę 80min Jutro pakowanie w próżnię, do zamrażarki i bedzie na Święta BN Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/9/#findComment-458647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.