sawca Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 No nie, z takim czymś to ja się nie spotkałem... Otóż kupiłem, peklowałem, wędziłem i parzyłem wg zasad.Po parzeniu wszystkie wędzonki schładzam w beczce z zimną wodą, a tu mi jeden taki baleron pływa pod powierzchnią wody kiedy inne są na dnie. Po może 5 min zachowuje się jak Titanic tzn: powoli tonie kadłubem/rufą do dołu :rolleyes: :shock: .Po następnych 5 min ląduje na dnie beczki jak inne wędzonki :question: O co chodzi?? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 A nie miałeś w beczce jakiejś góry lodowej, co by baleron walnął? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Po następnych 5 min ląduje na dnie beczki jak inne wędzonki :question: Nabierał wody :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Nabierał wodyNie był nastrzyknięty to sam sobie :poradził" :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może miał więcej tłuszczyku, Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może miał więcej tłuszczykuA ponieważ pływanie odchudza to schudł i utonął :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No dobra, pośmialiśmy się to teraz coś konstruktywnego? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No dobra, pośmialiśmy się to teraz coś konstruktywnego?Wydaje mi się, że to nie jest tylko do śmiechu : Może miał więcej tłuszczyku, Vide - ......... :shock: oliwa + woda. Może jeszcze jakieś pęcherzyki powietrza :question: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może jeszcze jakieś pęcherzyki powietrzaRaczej na pewno - powietrze powoli się wydostało i baleron opadł na dno. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Trochę mnie to zadziwiło bo nigdy z takim zachowaniem mięsa się nie spotkałem :rolleyes: Kurcze, może być że więcej tłuszczyku? Ale w takim razie dlaczego tłusty boczek tonie? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Spróbuj go naciąć i zobacz, czy nie ma pęcherzyków gazowych. Być może dobrały się do niego już jakieś bakterie i mięso zaczyna "gazować". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Być może dobrały się do niego już jakieś bakterie i mięso zaczyna "gazować". To chyba nie za dobrze co? :wink: Tak właśnie na chłopski rozum sobie tłumaczę. Sprawdzę to napiszę. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Niezapominajmy że wędzonki były schładzane po parzeniu.Czy wszystkie parzyłeś w jednakowym czasie?Jeżeli tak , to baleron masz niedoparzony.Może tu jest pies pogrzebany :smile: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dokładnie też go "przewąchaj".Wersja krańcowa - masz takie stężenie solanki jak w Morzu Martwym. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 I tak: przewąchałem, obejrzałem, zjadłem i żyję.Nie wiem co było przyczyną takiego zachowania baleronu ale wszystko z nim ok. :rolleyes: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-108520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 tłusty jest ten baleron?nie ma kwaskowego posmaku?czy obr obróbkę termiczną zrobiłeś dobrze (kiedyś miałem tak jak wędzonki były nie zaparzone) Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-108528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 tłusty jest ten baleron? nie ma kwaskowego posmaku? czy obr obróbkę termiczną zrobiłeś dobrze (kiedyś miałem tak jak wędzonki były nie zaparzone) ani nie tłusty, ani nie chudy, nie za twardy taki w sam raz i był ze sztuki mięsnej. Parzyłem naraz kilka sztuk o podobnej wadze i tylko ten jeden się tak dziwnie zachował, ale dobrze się to skończyło. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-108531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.