Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No nie, z takim czymś to ja się nie spotkałem...

Otóż kupiłem, peklowałem, wędziłem i parzyłem wg zasad.

Po parzeniu wszystkie wędzonki schładzam w beczce z zimną wodą, a tu mi jeden taki baleron pływa pod powierzchnią wody kiedy inne są na dnie. Po może 5 min zachowuje się jak Titanic tzn: powoli tonie kadłubem/rufą do dołu :rolleyes: :shock: .Po następnych 5 min ląduje na dnie beczki jak inne wędzonki :question:

O co chodzi??

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/
Udostępnij na innych stronach

Po następnych 5 min ląduje na dnie beczki jak inne wędzonki :question:

 

Nabierał wody :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107720
Udostępnij na innych stronach

Nabierał wody

Nie był nastrzyknięty to sam sobie :poradził" :grin:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107727
Udostępnij na innych stronach

Może miał więcej tłuszczyku

A ponieważ pływanie odchudza to schudł i utonął :grin: :grin:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107733
Udostępnij na innych stronach

No dobra, pośmialiśmy się to teraz coś konstruktywnego?

Wydaje mi się, że to nie jest tylko do śmiechu :

Może miał więcej tłuszczyku,

Vide - ......... :shock: oliwa + woda.

Może jeszcze jakieś pęcherzyki powietrza :question:

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107742
Udostępnij na innych stronach

Może jeszcze jakieś pęcherzyki powietrza

Raczej na pewno - powietrze powoli się wydostało i baleron opadł na dno.

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107743
Udostępnij na innych stronach

Trochę mnie to zadziwiło bo nigdy z takim zachowaniem mięsa się nie spotkałem :rolleyes:

Kurcze, może być że więcej tłuszczyku? Ale w takim razie dlaczego tłusty boczek tonie?

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107746
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj go naciąć i zobacz, czy nie ma pęcherzyków gazowych. Być może dobrały się do niego już jakieś bakterie i mięso zaczyna "gazować".

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107749
Udostępnij na innych stronach

Być może dobrały się do niego już jakieś bakterie i mięso zaczyna "gazować".

To chyba nie za dobrze co? :wink:

Tak właśnie na chłopski rozum sobie tłumaczę.

Sprawdzę to napiszę.

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107751
Udostępnij na innych stronach

Niezapominajmy że wędzonki były schładzane po parzeniu.

Czy wszystkie parzyłeś w jednakowym czasie?

Jeżeli tak , to baleron masz niedoparzony.

Może tu jest pies pogrzebany :smile:

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107752
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie też go "przewąchaj".

Wersja krańcowa - masz takie stężenie solanki jak w Morzu Martwym. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-107753
Udostępnij na innych stronach

I tak: przewąchałem, obejrzałem, zjadłem i żyję.

Nie wiem co było przyczyną takiego zachowania baleronu ale wszystko z nim ok. :rolleyes:

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-108520
Udostępnij na innych stronach

tłusty jest ten baleron?

nie ma kwaskowego posmaku?

czy obr obróbkę termiczną zrobiłeś dobrze (kiedyś miałem tak jak wędzonki były nie zaparzone)

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-108528
Udostępnij na innych stronach

tłusty jest ten baleron?

nie ma kwaskowego posmaku?

czy obr obróbkę termiczną zrobiłeś dobrze (kiedyś miałem tak jak wędzonki były nie zaparzone)

ani nie tłusty, ani nie chudy, nie za twardy taki w sam raz i był ze sztuki mięsnej.

Parzyłem naraz kilka sztuk o podobnej wadze i tylko ten jeden się tak dziwnie zachował, ale dobrze się to skończyło.

Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3989-dziwne-p%C5%82ywajacy-baleron/#findComment-108531
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.