DZIADEK Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 12 Maja 2010 Źle ułożona receptura- 33% mięs ścięgnistych, tłuszcz to tylko powyżej 10% . Jedna uwaga nie ma określenia woł kl III chuda . Wol kl III to mięso tłuste przerośnięte łojem. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4026-marcela-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-111373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 12 Maja 2010 Pewnie masz rację, w każdym razie wołowina to były okrawki i była ścięgnista. Łój usunąłem. Cóż myślałem, że mięso klasy III to mięso ścięgniste. Ale to chyba nie jest przyczyną kiepskiego wyglądu?Mięso kl II tak na oko miało ze co 40 % tłuszczu więc skąd te 10 % w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4026-marcela-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-111376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Maja 2010 A na jakim drewnie kolega to wędził? Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4026-marcela-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-111397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Maja 2010 Misza, Witam Opłukałeś po parzeniu we wrzątku.Po parzeniu na jelitach zostaje tłuszcz. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4026-marcela-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-111398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Maja 2010 Olcha, z małym dodatkiem jabłoni. Wędzę na nim szynnki, balerony, boczki itd i nigdy barwa nie budzi zastrzeżeń. Nie nie płukałem, ale a na powierzchni nie wyczuwam tłuszczu - kiełbasa jest jakby... matowa. Po wyciągnięciu z wędzarni była podejrzanie jasna, po parzeniu trochę ściemniała. Myślę, że to może być kwestia braku wysuszenia. Kiełbasa była zimna i niestety trochę się spociła w wędzarni. W tym dniu też była bardzo wysoka wilgotność powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4026-marcela-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-111411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Maja 2010 Kiełbasa była zimna i niestety trochę się spociła w wędzarni. W tym dniu też była bardzo wysoka wilgotność powietrza Myślę że już sobie odpowiedziałeś . Moim zdaniem , kiełbaska była za mało osuszona i dlatego uwędziłeś na "blado " . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4026-marcela-pierwsza-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-111414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.