Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Jestem początkujący i nie wiem jakie mięso się nadaje na tatar, oraz jak powinno się mielić. To znaczy jakimi oczkami powinna być sitko w maszynce np. alfa. Czy od razu drobne i jak drobne, czy najpierw jakieś pośrednie sitko. Proszę o pomoc-radę. Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Najlepsza polędwica wołowa, w oryginale powinno być "skrobane" lub siekane , nie mielone. Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 No jestem początkujący to chyba widać. Ale jak powinno to się robić?? Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ttara robi się z polędwicy wołowej, ale może też być ligawa,mięso powinno być "zeskrobywane" lub siekane....oczywiście teraz już się tego nikomu nie chce robić :tongue: , dlatego mieli się je dwa a nawet trzy razy na najdrobniejszym sitku (2-3mm)ważne aby nie przegrzac zbytnio mięska - powinno być dobrze schłodzone Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 oj nie przeczytałem postu do końca-przepraszam. Ale czy można mielić takie mięso?? i jak jak można?? na jakich oczkach??o ile można?? [ Dodano: Wto 20 Kwi, 2010 20:50 ] Dzięki abratek i Paprykarz za radę. A czy może(czy ma sens), zmielić mięso najpierw na np.8 a potem na 2-3? Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 A czy może(czy ma sens), zmielić mięso najpierw na np.8 a potem na 2-3?Możesz zmielić najpierw na większym sitku to będziesz miał wstępnie rozdrobnione Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 dzięki za radę tim. Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 możesz ale nie musisz - chyba że lubisz zmywać :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 ja robię to na fi3 Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-109712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Maja 2010 oj nie przeczytałem postu do końca-przepraszam. Ale czy można mielić takie mięso?? i jak jak można?? na jakich oczkach??o ile można?? Ja mielę dwa razy na trójce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4063-jakie-mi%C4%99so-i-jakimi-sitkami-mieli%C4%87/#findComment-110858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.