Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Jestem początkujący i nie wiem jakie mięso się nadaje na tatar, oraz jak powinno się mielić. To znaczy jakimi oczkami powinna być sitko w maszynce np. alfa. Czy od razu drobne i jak drobne, czy najpierw jakieś pośrednie sitko. Proszę o pomoc-radę. Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Najlepsza polędwica wołowa, w oryginale powinno być "skrobane" lub siekane , nie mielone. Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 No jestem początkujący to chyba widać. Ale jak powinno to się robić?? Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ttara robi się z polędwicy wołowej, ale może też być ligawa,mięso powinno być "zeskrobywane" lub siekane....oczywiście teraz już się tego nikomu nie chce robić :tongue: , dlatego mieli się je dwa a nawet trzy razy na najdrobniejszym sitku (2-3mm)ważne aby nie przegrzac zbytnio mięska - powinno być dobrze schłodzone Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 oj nie przeczytałem postu do końca-przepraszam. Ale czy można mielić takie mięso?? i jak jak można?? na jakich oczkach??o ile można?? [ Dodano: Wto 20 Kwi, 2010 20:50 ] Dzięki abratek i Paprykarz za radę. A czy może(czy ma sens), zmielić mięso najpierw na np.8 a potem na 2-3? Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 A czy może(czy ma sens), zmielić mięso najpierw na np.8 a potem na 2-3?Możesz zmielić najpierw na większym sitku to będziesz miał wstępnie rozdrobnione Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Malach Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 dzięki za radę tim. Cytuj Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 możesz ale nie musisz - chyba że lubisz zmywać :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 ja robię to na fi3 Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Maja 2010 oj nie przeczytałem postu do końca-przepraszam. Ale czy można mielić takie mięso?? i jak jak można?? na jakich oczkach??o ile można?? Ja mielę dwa razy na trójce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.