Papla Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Lipca 2008 Pisząc "pojemnik" miałem na myśli słoik, do którego przesypuję peklosól. hmm... czyli to coś u mnie? PS. Szkoda że zapachu nie można "wrzucić do internetu" :smile: Cześć Jak masz nakrętkę normalną to właśnie sól otoczkowana wchodzi chyba z nią w reakcje dając zapach chloru, miałem to samo, przesypałem do słoika z DZK i jest oki. Nie wnikam w szczegóły dlaczego tak a nie inaczej. Może to kwestia materiału jakim jest pokryta pokrywka od jej wewnętrznej strony? Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Lipca 2008 Trzymam peklosól właśnie w słoiku "typu DZK" (litrowy).Uszczelka jest silikonowa. Czy mam wziąć go na zlot ? :lol: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Lipca 2008 panowie wszystkie przyprawy od soli po pieprz trzymam w woreczkach strunowych,nie ma zadnego problemu procz napisac flamastrem do foli ,tworzyw sztucznychnazwe na opakowaniu i po problemie,acha na przyprawy mam osobna polke w szafce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Lipca 2008 panowie wszystkie przyprawy od soli po pieprz trzymam w woreczkach strunowych, nie ma zadnego problemu procz napisac flamastrem do foli ,tworzyw sztucznych nazwe na opakowaniu i po problemie,acha na przyprawy mam osobna polke w szafce O też fajny pomysł, tylko powiedz mi Marek jak sobie dajesz radę z otwarciem strunowego woreczka gdy wyrabiasz ręcznie farsz? :grin: Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Lipca 2008 O też fajny pomysł, tylko powiedz mi Marek jak sobie dajesz radę z otwarciem strunowego woreczka gdy wyrabiasz ręcznie farsz? Papla no wiesz,na samym poczatku mam powazone miesko pozniej je rozdrabniam a ze wiem ile mam calego wsadu wczesniej przygotowuje sobie przyprawy wg. receptury jak czosnek pieprz itp..przyprawy mam na spodeczkach lub w literatkach potem tylko sie wsypuje. moze podam ci kolejnosc: przygotowanie i przelanie jelit wazenie przypraw oraz dalsze ich rozdrabnianie (czosnku troche wiecej bo lupy wyrzucam ktore na mlynku do czosnku nie zmiele) ciecie patyczkow do flokowania o ile potrzebny szpagat przygotowac woda do wyrobienia farszu przygotowana szprycka do nabicia farszem poki rece sa jeszcze od wyrabiania ubrudzone aby dwa razy sie nie paprac no i bym zapomnial scierka taka ktora zawsze mam do wycierania rak jak i stolu z mokrych oslonek. jak opracujesz sobie swoj system pracy robota pojdzie ze nawet nie bedziesz wiedzial kiedy.system pracy zapewnia sprawnosc powtarzalnosc gotowych wyrobow,co przy gaszeniu tzw.pozarow jak o kurcze nie mam soli musimy jechac po sol traci sie duzo czasu,lub swinia zabita a do oparzenia swini zagotowane 4 litry wody :smile: to tyle jak co pytaj slonecznie pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam jak opracujesz sobie swoj system pracy robota pojdzie ze nawet nie bedziesz wiedzial kiedy. Dobra organizacja pracy to połowa jej wykonania . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.