Skocz do zawartości

Sól peklowa


Rekomendowane odpowiedzi

Pisząc "pojemnik" miałem na myśli słoik, do którego przesypuję peklosól.

hmm... czyli to coś u mnie?

 

PS. Szkoda że zapachu nie można "wrzucić do internetu" :smile:

Cześć

 

Jak masz nakrętkę normalną to właśnie sól otoczkowana wchodzi chyba z nią w reakcje dając zapach chloru, miałem to samo, przesypałem do słoika z DZK i jest oki. Nie wnikam w szczegóły dlaczego tak a nie inaczej. Może to kwestia materiału jakim jest pokryta pokrywka od jej wewnętrznej strony?

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37548
Udostępnij na innych stronach

Trzymam peklosól właśnie w słoiku "typu DZK" (litrowy).

Uszczelka jest silikonowa.

 

Czy mam wziąć go na zlot ? :lol:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37549
Udostępnij na innych stronach

panowie wszystkie przyprawy od soli po pieprz trzymam w woreczkach strunowych,

nie ma zadnego problemu procz napisac flamastrem do foli ,tworzyw sztucznych

nazwe na opakowaniu i po problemie,acha na przyprawy mam osobna polke w szafce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37562
Udostępnij na innych stronach

panowie wszystkie przyprawy od soli po pieprz trzymam w woreczkach strunowych,

nie ma zadnego problemu procz napisac flamastrem do foli ,tworzyw sztucznych

nazwe na opakowaniu i po problemie,acha na przyprawy mam osobna polke w szafce

O też fajny pomysł, tylko powiedz mi Marek jak sobie dajesz radę z otwarciem strunowego woreczka gdy wyrabiasz ręcznie farsz? :grin:

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37563
Udostępnij na innych stronach

O też fajny pomysł, tylko powiedz mi Marek jak sobie dajesz radę z otwarciem strunowego woreczka gdy wyrabiasz ręcznie farsz?

Papla no wiesz,na samym poczatku mam powazone miesko pozniej je rozdrabniam

a ze wiem ile mam calego wsadu wczesniej przygotowuje sobie przyprawy wg.

receptury jak czosnek pieprz itp..przyprawy mam na spodeczkach lub w literatkach

potem tylko sie wsypuje.

moze podam ci kolejnosc:

przygotowanie i przelanie jelit

wazenie przypraw oraz dalsze ich rozdrabnianie (czosnku troche wiecej bo lupy wyrzucam ktore na mlynku do czosnku nie zmiele)

ciecie patyczkow do flokowania

o ile potrzebny szpagat przygotowac

woda do wyrobienia farszu

przygotowana szprycka do nabicia farszem poki rece sa jeszcze od wyrabiania

ubrudzone aby dwa razy sie nie paprac

no i bym zapomnial scierka taka ktora zawsze mam do wycierania rak jak i stolu z

mokrych oslonek.

 

jak opracujesz sobie swoj system pracy robota pojdzie ze nawet nie bedziesz wiedzial kiedy.system pracy zapewnia sprawnosc powtarzalnosc gotowych wyrobow,co przy gaszeniu tzw.pozarow jak o kurcze nie mam soli musimy jechac po sol traci sie duzo czasu,lub swinia zabita a do oparzenia swini zagotowane 4 litry wody :smile:

to tyle jak co pytaj

slonecznie pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37568
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

jak opracujesz sobie swoj system pracy robota pojdzie ze nawet nie bedziesz wiedzial kiedy.

Dobra organizacja pracy to połowa jej wykonania .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/429-s%C3%B3l-peklowa/page/2/#findComment-37585
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.