Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

 

Dziś zrobiłam "szynkę" drobiową wg DZIADKA (dział wyroby szynkowarowe: ekspresowe wyroby DZIADKA)

 

Moje zmiany to:

1. temperatura peklowania ok. 4°C (lodówka) i czas 25h

2. dodałam pieprzu czarnego mielonego zamiast białego (nie posiadam w tej chwili)

3. za osłonkę i szynkowar posłużyła reklamówka, którą związałam z obu końców sznurkiem (wcześniej sparzyłam ją wrzątkiem, by sprawdzić czy się skurczy. Nie, to się nadaje).

 

 

Oto kilka zdjęć gotowego produktu:

 

 

 

Właśnie ją konsumuję na kolację... i bardzo mi smakuje.

Następnym razem spróbuję z białym pieprzem, a może też z kolorowym...?

 

 

Pozdrawiam

Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4335-w%C4%99dlina-drobiowa-z-przepisu-dziadka/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.