Barbarella Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam Wszystkich, Dziś zrobiłam "szynkę" drobiową wg DZIADKA (dział wyroby szynkowarowe: ekspresowe wyroby DZIADKA) Moje zmiany to: 1. temperatura peklowania ok. 4°C (lodówka) i czas 25h 2. dodałam pieprzu czarnego mielonego zamiast białego (nie posiadam w tej chwili) 3. za osłonkę i szynkowar posłużyła reklamówka, którą związałam z obu końców sznurkiem (wcześniej sparzyłam ją wrzątkiem, by sprawdzić czy się skurczy. Nie, to się nadaje). Oto kilka zdjęć gotowego produktu: Właśnie ją konsumuję na kolację... i bardzo mi smakuje. Następnym razem spróbuję z białym pieprzem, a może też z kolorowym...? Pozdrawiam Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4335-w%C4%99dlina-drobiowa-z-przepisu-dziadka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lipca 2010 :thumbsup: :clap: gratulacje Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4335-w%C4%99dlina-drobiowa-z-przepisu-dziadka/#findComment-117443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lipca 2010 Fajny wyrób :grin: tylko za tą reklamówkę to coś czuję że posypie się zaraz krytyka... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4335-w%C4%99dlina-drobiowa-z-przepisu-dziadka/#findComment-117450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.