Gość Anonymous Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 21 Marca 2009 Na zlecenie mamy robiłem, ma mniejszy zgryz ode mnie :lol: No i do koszyczka się mają zmieścić :grin: Dziś zapeklowałem dla siebie i za dwa tygodnie znowu wędzenie, Kawałki mam nieco większe :grin: , takie na mój ząb :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 21 Marca 2009 dlaczego wieszasz wędzonki na haczykach a nie od razu na kijkach :question:A to ze względu na oszczędność miejsca w wędzarni. Pętelka na boczku powoduje, że wisi w wzdłuż kija, a jak się da haczyk, to wisi w poprzek, i wtedy więcej wchodzi. A i przewieszanie poszczególnych kawałków też łatwiejsze, nie trzeba całego kija ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helixwroclaw2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 22 Marca 2009 chudziak mieszkam obecnie na czas trwania budowy domu w bloku u teściowej i w małym pokoju mam kartony z rzeczami poustawiane od podłogi do sufitu, nie mam normalnego stołu, krzesła, nie mam gdzie drukarki postawić :sad: :grin: pawelk3333 :grin: haczyki są bardzo ładne i podobaja mi się a na sznurku wystarczy zrobić supeł. To oczywiście kwestia przyzwyczajenia. Haczyki można stosować bezpośrednio wbite w boczek itp. :wink: Cytuj Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 24 Marca 2009 Witam !Równolegle z " Kiełbasą Szlachty z Radomska " ukręciliśmy z Tomusiem 20 kg kiełbasy - bez nazwy :tongue: ( czyli z tego co mieliśmy lub samo przypełzło :???: )http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d049fdeb42d69ef3.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e300e4ef9031effb.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49b4a800676e12a6.htmlMoże do Świąt dotrzyma ?Dzisiaj pekluję mięsko na wędzonki i robię kabanoski :wink: c.d.n.pozdrawiam Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 24 Marca 2009 ( czyli z tego co mieliśmy Fentel dopisz skład. Na zdjęciach : Gotowy farsz: Fentel szykuje się do napełniania jelit: Osadzanie: Kiełbaska po wyjęciu z wędzarki: Parzenie: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Marca 2009 Bardzo ładna kiełbaska,a za kiełbaską na trzecim zdjęciu to dopiero piękne dwie sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 24 Marca 2009 to dopiero piękne dwie sztuki Kińdziuk - sztuk: jeden Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 27 Marca 2009 Pierwszy tydzień peklowania mija :grin: Do zalewy nigdy nie dodawałem cukru. A z tego co wyczytałem cukier dodatkowo poprawia kruchość wędzonek. Czy można dodać cukru w połowie procesu peklowania ( 14 dniowego) :question: I czy warto :question: Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Dzisiaj wędzenie boczku , pierwszy raz drewnem olchowym . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 27 Marca 2009 A co ty Andrzejku przeszedłeś na dietę Kwaśniewskiego.Z takim boczusiem to i ja bym chętnie się "podietował" :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 27 Marca 2009 A co ty Andrzejku przeszedłeś na dietę Kwaśniewskiego.Z takim boczusiem to i ja bym chętnie się "podietował" :grin: Gonzo . Od dziesięciu lat się dobrze odżywiam . Za boczusiami są dwie polędwice trochę chudsze to na zagrychę . :lol: Pozdrawiam P.S . Świnka była chowana na zbożu i pyrach :!: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 27 Marca 2009 To z takiej świnki boczusie są pychota Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-62888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam Boczek wędzony po 18 dniach peklowania metodą tradycyjną surowy pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 28 Marca 2009 Andrzeju - oj smakowicie wygląda :rolleyes: Czy jesteś pewny że przetrwa do świąt, ja chyba bym się nie oparł :grin: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Marca 2009 Andrzeju i nie słuchaj, jak będą Ci sie starali wmówić, że jest "na pewno zgazowany". :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam Dotrwa , :smile: bo uwędziłem sporo czyli cały z 1/2 świnki . Wszystkich wędzonek czyli mięska przed peklowaniem miałem 30kg . Myślę że warto kupić większą sztukę , zawsze trochę jest z takiej do przegryzienia . :tongue: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Marca 2009 Andrzeju i nie słuchaj, jak będą Ci sie starali wmówić, że jest "na pewno zgazowany". :grin: Dzięki za ostrzeżenie :lol: nie będę słuchał :!: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Marca 2009 Życzę smacznego przegryzania :lol: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Marca 2009 andrzej k, bardzo ładny boczuś :grin: Jak tak oglądam te wspaniałe Wasze wyroby, którymi się chwalicie, to aż trudno uwierzyć, że są one robione domowym sposobem. Jak z żurnala :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 28 Marca 2009 Aniu a Twoja /Wasza/ kiełbaska to co pieprz ? Wczoraj się załapałem -- super Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam Dzisiaj po 18-tu dniach peklowania metodą tradycyjną przyszedł czas na wędzenie moich szyneczek , baleronu i polędwicy . Pogoda dzisiaj dopisała . Wędziłem tylko drewnem olchowym . http://images44.fotosik.pl/93/df072a39b2d77478m.jpg http://images47.fotosik.pl/93/daa09e175497c9ffm.jpg Aniaandyego dzięki :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 28 Marca 2009 Andrzeju, jak tak możesz !!! Chyba jutro zrobię skok na Twoją lodówkę. :grin: Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 28 Marca 2009 Andrzeju, jak tak możesz !!! Chyba jutro zrobię skok na Twoją lodówkę. :grin: Lodówka w takim razie idzie drzwiami do ściany :lol: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 29 Marca 2009 Uf...Krakowska, bielska i tatrzańska osadzają się :grin: A ja jeszcze look to forum i krótkie spanko. Od rana wędzenie, a tu godzinę odjęli Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejmysłowic Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 29 Marca 2009 kol.Andrzeju Twoje wędzonki dla mnie to mistrzostwo. Chyba bardzo starannie przygotowane do wędzenia. Andrzej ! interesuje mnie jak te szynki peklowałeś - woda + sama peklosól ? czy oprócz peklosoli dodawałeś inne przyprawy ? Za odpowiedz z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Andrzej M-ce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/434-kochani-robimy-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/3/#findComment-63153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.