wlodo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Emil od najwyższej półki do spodu komory jest 90cm Cytuj xwlodox Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-122032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 czyli 5 cm więcej niż u mnie......akurat tych paru cm ostatnio trochę brakowało :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-122036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Bardzo ładna i estetycznie wykonana wędzarenka :grin: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-122048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 może jedynie ta płyta osb mnie trochę raziA mnie nie. Wręcz przeciwnie. Stanowi w miarę jednolite tło dla klinkieru ładnie go eksponując. Możnaby pokusiś sie na wybarwienie jej na inny, jednolity odcień. Ale należałoby wykonać to na odpadach. Plyte OSB mozna obciagnac klejem i siatka (jak na ocieplania)i obkleic tym samym klinkierem co jest wedzarnia.To, wg mnie nie jest dobry pomysł. Zbyt dużo klinkieru i to w wielu płaszczyznach tworzy chaos kompozycyjny. Życzę samych udanych wędzeń i zadowolenia z nowego obiektu :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-122070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 ostatnie wędzeniehttp://a.imageshack.us/img121/5980/p8280052a.th.jpg http://a.imageshack.us/img121/323/p8280053.th.jpg http://a.imageshack.us/img838/3238/p8280054.th.jpg a tak zajadała się moja wnuczka jeszcze ciepłym udkiem z kurczakahttp://a.imageshack.us/img838/2817/p8280048.th.jpg Cytuj xwlodox Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-122074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 8 Września 2010 wlodo, Napisz jak przebiegał proces wędzenia i jaką miałeś temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-123573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodo Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 8 Września 2010 Wędziłem około 4 godzin w temperaturze 40-45 C pod koniec wędzenia dałem około 60 C na niecałe 30 min. Zawsze sprawdzam przez rozkrojenie udka do kości czy jest ok. Wychodzi zawsze dowędzone. :thumbsup: Cytuj xwlodox Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-123586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 8 Września 2010 wlodo, Z fotek wynika, że chyba było dużo więcej. Upewnij się czy termometr dobrze wskazuje. Chyba gdzieś kolego zgubiłeś około 40 st. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4378-moja-grilo-w%C4%99dzarnia-w-trakcie-budowy/page/3/#findComment-123592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.