Marek_ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam!Czy ktoś mógły by mi póc, intereuje mnie jak mozna zdobyć tytuł mistrza masarskiego lub jakiegoś innego zaświadczenia, oraz zdobyćia niezbędnego doąsiwadczenia w tym zawodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Tytuł Mistrza kiedyś zdobywało się tylko przez Cech mając tytuł czeladnika a żeby zdobyć tytuł czeladnika musiąłeś zdobywać wiedzę i praktykę w jakiś małym zakładzie który prowadził Mistrz .Pózniej włączyło się w to kurtatorium i można było zdobyć tytuł mistrza po szkole zawodowej po zdaniu egzaminów. A pózniej jeszcze można było zdobyć tytuł Mistrza Dyplomowanego w Poznaniu gdzie kierowały do ośrodka szkolenia zakłady pracy Mialem okazję przerabiać ten kurs w Poznaniu chyba na Winogradach Ale to było dawno teraz nie wiem czy wogóle prowadzi sie taką edukację. trzeba popytac w Cechu Rzemiosła jak jeszcze takie istnieją .Jak będziesz dużo pisał na forum to też zdobędziesz Mistrza wędliniarskiego, tytuł niestety dajacy tylko satysfakcję. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-5675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Marek - znalażlem dla Ciebie inni też mogą poczytać i zdać testyhttp://209.85.135.104/search?q=cache:_zu70XhE6VoJ:www.oke.gda.pl/modules.php%3Fop%3Dmodload%26name%3DDownloadsPlus%26file%3Dindex%26req%3Dgetit%26lid%3D1943+parzenie+kielbasy&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=25&lr=lang_pl Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Szybko przeczytałem i nasunęło mi się trochę wątpliwości, otóżpytania są niepoprawnie skonstruowane i mogą wprowadzić zdającego w błąd np.„Temperatura końcowa farszu na kiełbasy w procesie peklowania nie może przekroczyć”Czy pytającemu chodzi o: temperaturę w czasie procesu peklowania, czy o graniczną temperaturę, której nie może przekroczyć farsz na kiełbasy?Dobrze, że są przykładowe pytania a nie egzaminacyjne. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Stycznia 2007 A mnie wydaje się że tam jest błąd i powinno być graniczna temperatura farszu w czasie kutrowania. Bo peklujemy mięso a farsz to chyba w wyjątkowych sytuacjach.Z najnowszymi metodami peklowania nie miałem dość długo kontaktu i nie wiem jaki jest postęp. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Dzięki Dziadku za pomoc. W wolnej chwili przestudiuje. I może bym spróbował, szkoda tylko że nie mam gdzie poćwiczyć części praktycznej.Ale narazie poucze się w domu:). Zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Na pewno pomoże Ci płytka, która niebawem ma spłynąć, oraz uczestnictwo w zlocie.. Czekam na nią z niecierpliwością. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Rany Boskie!!! To ta plytka jeszcze nie jest wyprodukowana??? Ta zamowiona w firmie? :shock: -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Stycznia 2007 A no nie jest.Przed świętami dostałem prawie gotową wersję do oceny, jednakże jesli robi sie konsultacje na odległość to tak jest. Tym bardziej, że w zespole nie mają specjalisty od spraw "mięsnych". :wink: Zostały juz do wykonania ostatnie poprawki - które im podesłałem. Ma to być materiał jak najlepszy, oczywiście w oparciu o to, czym dysponowaliśmy. Płyta jest tłoczona, a to zabieg bardzo szybki.Smoku, pisałem przeciez o tym w informacjach supskrypcyjnych....Poza tym, do tej pory nie wiem ile osób reflektuje na nią, gdyż po ogólnym info, zgłosiło sie niewiele. Musimy wykupić co najmniej 500 szt. Całośc powinna pójśc w jednym cyklu - najtaniej.Nie chcę umoczyć i zamówić np. 1500, a później sie z tym męczyć.Ostatnią kopie materiału dostał także kol. Vtec (do celów stronkowych). Może sie wypowie co do wartości materiału.Pozdrowionka Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/442-tytu%C5%82-mistrza-masarskiego/#findComment-6654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.