Skocz do zawartości

Kiełbasa szynkowa- jak przyprawiać?


krisk

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dziewczyna nie wyrzuci przecież mieszanki. Zrobi kiełbasę i zapomni.

Glutaminian nie jest taki zły. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

niewielka ilość tego składnika (g.s.) niczego złego nie spowoduje.

Ej! Maxell, jak to nie spowoduje? A od ilu g/kg spowoduje? A może inne środki są lepsze, wydajniejsze, bardziej ekonomiczne? Może dodać jeszcze coś do związania wody?

Glutaminian nie jest taki zły?????? A czemu jest dobry? Stworzyłeś stronę odwołującą się do tradycji i piszesz takie reklamy? Ok! Zróbmy jeszcze kącik dla aspartamu!

Po co oszukiwać wrodzoną mądrość własnego organizmu? Wyroby, które robimy są na tyle niedobre, że należy je jeszcze rasować dopalaczami?

 

Maxell, Ty Brutusie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http:Spożywany w dużych ilościach jest niebezpieczny dla człowieka, mimo to jest zalegalizowany w Unii Europejskiej pod nazwą kodową E621. Glutaminian sodu bywa uznawany za przyczynę tzw. syndromu chińskiej restauracji – choroby związanej z nadmiernym spożyciem glutaminianu sodu lub nadwrażliwością na niego. Objawy to zawroty głowy, palpitacje serca, nadmierna potliwość i uczucie niepokoju, notowane po spożyciu posiłku w azjatyckich restauracjach. Jednak dokładna weryfikacja danych [2] nie potwierdziła, aby przyczyną tych dolegliwości był glutaminian sodu, zaś pewne typy reakcji alergicznych na potrawy kuchni chińskiej mogą być powodowane innymi jej składnikami jak np. grzyby, orzechy i zioła.

 

//pl.wikipedia.org/wiki/Glutaminian_sodu

zwierzak myśleć
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyna nie wyrzuci przecież mieszanki. Zrobi kiełbasę i zapomni.

Glutaminian nie jest taki zły. :wink:

Ano właśnie nim kupiłam to pytałam o skład i zostałam zapewniona, że to mieszanka naturalna. Składu niestety nie otrzymałam i nie ma go również na opakowaniu.

 

Mylisz sie Maxell mieszankę wyrzucę chyba, że jest ktoś chętny to mogę odstąpić. Zawsze dokładnie czytam skład wszystkiego co kupuje i od kilku lat świadomie nie używam takich polepszaczy dlatego też jestem na nie szczególnie wrażliwa. Nie przyszłoby mi do głowy tak się uważnie przyglądać przyprawie gdyby właśnie nie "obcy" zapach, który od razu uderzył po nosie. Już mniejsza o to czy szkodliwy czy nie. Mi to po prostu nie smakuje. Galaretkę po spróbowaniu wyrzuciłam, wędlinkę zjem bo mi szkoda ale wcześniejsza, która sama przyprawiłam bardziej mi smakowała.

 

Poza tym glutaminian widać a jaką mam pewność, że nie ma czegoś, czego nie widać skoro nie ma składu?

Jak tylko przyjdzie waga precyzyjna to mieszankę zrobię sobie sama:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sam widzisz, że tu jakiś Rejtan tradycji broni :grin:

i jak Go znam to będzie bronił do upadłego :lol: - niczym Wołodyjowski.... :wink:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.