Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ja już też spróbowałem własnego...wyszło rewelacyjnie...na górę oprócz kruszonki dałem orzechów włoskich utartych w moździerzu wraz z brązowym cukrem...taka improwizacja bo za mało ciasta wyszło na górę troszkę...no efekt super lekko orzechowa kruszonka skarmelizowała się w piekarniku...i nie było za słodkie
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-153627
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

U mnie wyszedł "wiśniecznik"

hehe właśnie miałam to samo pisać, robiłam ten placek z wiśniami ze słoika na wakacjach, tylko niestety fotka była robiona taty telefonem, a on ją usunął :devil:

To ciasto jest pyszne i jest dla mnie bazą, ponieważ jabłeczników nie lubię to kombinuję co by tam jeszcze wsadzić, z wiśniami bardzo dobre, a teraz mam plan aby dodać masę makową.

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-174366
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

powiedzcie margaryna roztopić czy dodać taką w temperaturze pokojowej

Może być w pokojowej, ale też żeby nie była ciapata :D

NIE roztapiaj :!:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-178944
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Wczoraj Paolo tak mi narobił smak, więc i ja dzisiaj machnęłam ten jabłecznik. :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247674
Udostępnij na innych stronach

Halusia zdradź tajemnicę jak zrobić warstwę wierzchnią, bo jestem w trakcie roboty i coś mi nie za bardzo idzie .

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247679
Udostępnij na innych stronach

Halusia zdradź tajemnicę jak zrobić warstwę wierzchnią, bo jestem w trakcie roboty i coś mi nie za bardzo idzie .

Kochany kolego.. ja po prostu rozwałkowuję ciasto prawie na wielkość blachy i przenoszę je na wałku. (trzeba trochę podsypać mąką podczas wałkowania)

Spróbuj je nawinąć na wałek.. i rozwijać zaczynając od brzegu blachy.

Tak się zastanawiam.. bo Wszyscy robimy z jednego przepisu i właśnie największy problem sprawia nałożenie tej wierzchniej części ciasta. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247680
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za szybkość odpowiedzi :grin: Zrobiłem w kawałkach. Ciacho już w piekarniku :lol:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247683
Udostępnij na innych stronach

Fajnie wychodzi jak górny płat na chwilkę przemrozimy zbity w kulę i potem utrzemy go na wierzch na tarce...na takie wiórki(równomiernie się daje układać , jak ser na pizzy) i posypiemy brązowym cukrem opcjonalnie :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247740
Udostępnij na innych stronach

Fajnie wychodzi jak górny płat na chwilkę przemrozimy zbity w kulę i potem utrzemy go na wierzch na tarce...na takie wiórki(równomiernie się daje układać , jak ser na pizzy) i posypiemy brązowym cukrem opcjonalnie :)

Dla osób które maja problemy z wierzchnią częścią ciasta to ten sposób jest bardzo dobry. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247743
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.