Tmarg Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Września 2010 Witam calą społeczność "ZADYMIACZY". Jestem świeżo upieczonym SZCZĘŚLIWYM-(tego jeszcze nie wiem na pewno) posiadaczem Bradley-a 6 rack. Dopiero zaczynam swoją kariere zadymiacza. Wybór padł na Bradley-a z kilku powodów 1: Zapotrzebowanie na "swojskie" wędliny (te Angielskie nie pasuja do Polskiego podniebienia-są bez smaku robione na jedno"kopyto" , tylko kolor różny :wink: ) 2: Prawo w Anglii i sąsiedzi- mieszkam w miescie. 3: Całkowity brak dostępu do drewna -można kupić tylko na ebay i w sklepach związanych z masarnictwem ale cena jest kosmiczna. 4: Jest potrzebna tylko na użytek wlasny. Próba generalna będzie w niedziele, na początek oczywiście pójdzie kurczak z przepisu Dziadka :thumbsup: . Mam prośbe do ujatek i beiot jak mozna to prześlijcie mi na e-mail instukcje po polsku i jakieś rady praktyczne z użytkowania. Głównie jakie rodzaje wkładów do wyrobów, czy i kiedy mieszać wkłady i ogólnie tj. na ile ustawiać zadymienie itp. Na święta pójdzie pierwsza blondyneczka (w tej dziedzinie jeszcze jestem prawiczkiem :blush: ) więc chciałbym wypaść dobrze przed wymagającą komisją -żądna krwi Żoneczka i krwiopijna czwórka dzieci :grin: , prosilbym o porade co mozna z niej zrobić w jakich ilościach. Niestety kaszanka odpada-nie sprzedają krwi- prawo w Angli, brak tez flaków ale to jest do przeskoczenia kupie sztuczne, nie wiem czy będzie wątroba i inne wnętrzności. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Września 2010 brak tez flaków ale to jest do przeskoczenia kupie sztuczne, nie wiem czy będzie wątroba i inne wnętrzności. Witamy w naszym gronie.Co do jelit to pogadaj z Miro na pewno Ci pomoże. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/#findComment-125896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Września 2010 Niestety kaszanka odpada-nie sprzedają krwi- prawo w AngliCzy jest dostępna w postaci suchej? Czy prawo zabrania? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/#findComment-125898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tmarg Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Września 2010 Niestety nie spotkałem sie ze sprzedażą krwi suchej, nawet w sklepach internetowych brak takich ofert. W UK rolnik nie zabija sam świń tylko oddaje do ubojni i przywozi zabite, stąd problem z krwią i wnetrznościami. Rozpatrywałem kupno krwi suchej w sklepie Miro ale nie wiem czy będzie mi sie to oplacalo (koszty wysylki do teścia i pózniej do angli) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/#findComment-125902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.