Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam calą społeczność "ZADYMIACZY". Jestem świeżo upieczonym SZCZĘŚLIWYM-(tego jeszcze nie wiem na pewno) posiadaczem Bradley-a 6 rack. Dopiero zaczynam swoją kariere zadymiacza. Wybór padł na Bradley-a z kilku powodów 1: Zapotrzebowanie na "swojskie" wędliny (te Angielskie nie pasuja do Polskiego podniebienia-są bez smaku robione na jedno"kopyto" , tylko kolor różny :wink: ) 2: Prawo w Anglii i sąsiedzi- mieszkam w miescie. 3: Całkowity brak dostępu do drewna -można kupić tylko na ebay i w sklepach związanych z masarnictwem ale cena jest kosmiczna. 4: Jest potrzebna tylko na użytek wlasny. Próba generalna będzie w niedziele, na początek oczywiście pójdzie kurczak z przepisu Dziadka :thumbsup: . Mam prośbe do ujatek i beiot jak mozna to prześlijcie mi na e-mail instukcje po polsku i jakieś rady praktyczne z użytkowania. Głównie jakie rodzaje wkładów do wyrobów, czy i kiedy mieszać wkłady i ogólnie tj. na ile ustawiać zadymienie itp. Na święta pójdzie pierwsza blondyneczka (w tej dziedzinie jeszcze jestem prawiczkiem :blush: ) więc chciałbym wypaść dobrze przed wymagającą komisją -żądna krwi Żoneczka i krwiopijna czwórka dzieci :grin: , prosilbym o porade co mozna z niej zrobić w jakich ilościach. Niestety kaszanka odpada-nie sprzedają krwi- prawo w Angli, brak tez flaków ale to jest do przeskoczenia kupie sztuczne, nie wiem czy będzie wątroba i inne wnętrzności.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/
Udostępnij na innych stronach

brak tez flaków ale to jest do przeskoczenia kupie sztuczne, nie wiem czy będzie wątroba i inne wnętrzności.

Witamy w naszym gronie.Co do jelit to pogadaj z Miro na pewno Ci pomoże.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/#findComment-125896
Udostępnij na innych stronach

Niestety kaszanka odpada-nie sprzedają krwi- prawo w Angli

Czy jest dostępna w postaci suchej? Czy prawo zabrania?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/#findComment-125898
Udostępnij na innych stronach

Niestety nie spotkałem sie ze sprzedażą krwi suchej, nawet w sklepach internetowych brak takich ofert. W UK rolnik nie zabija sam świń tylko oddaje do ubojni i przywozi zabite, stąd problem z krwią i wnetrznościami. Rozpatrywałem kupno krwi suchej w sklepie Miro ale nie wiem czy będzie mi sie to oplacalo (koszty wysylki do teścia i pózniej do angli)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4583-witam-spo%C5%82eczno%C5%9B%C4%87-w%C4%99dzarnicz%C4%85/#findComment-125902
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.