Siara Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Listopada 2010 przepis podał Ligawa i był to rękopisA może chodziło Ci o: http://wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/ligawa/justowska.jpg http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=981 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Listopada 2010 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=570&start=0 Wosiu, a może o to Ci chodziło? [ Dodano: Czw 18 Lis, 2010 09:26 ] Ach, to przepis SZCZEPANA. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Listopada 2010 Na lisiecką mamy tu tylko 2 przepisy na str. głównej, tj. przepis z książki p. Borowczaka i przepis podany przez SZCZEPANA (skrytykowany przez Ligawę za dodanie kminu rzymskiego). Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Listopada 2010 Czy ktoś mi pomoże? Wosiu Przejrzyj posty kol. Ligawy . Są tam wypowiedzi na temat lisieckiej i fotka tej kiełbasy prosto z Liszek . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dwa ostatnie przepisy to ja też znalazłem :tongue: ale przepis znaleziony przez Siarę to jest chyba (99%) ten tylko o innej nazwie.Dzięki Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Listopada 2010 Małgoś zapodała przepis nieco wyżej, chyba dasz radę. http://eur-lex.europa.eu/...026:0031:PL:PDFRobiłem tą kiełbasę dokładnie w/g przepisu i żeby mnie powaliła na kolana to bym nie powiedział,wyszła za sucha ja takiej nie lubię. Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja robiłem dokładnie wg Szczepana i wyszła ok, tzn była w sam raz, nie za sucha. Szkoda, że zrobiłem tylko 2 kg. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Listopada 2010 Robiłem tą kiełbasę dokładnie w/g przepisu i żeby mnie powaliła na kolana to bym nie powiedział,wyszła za sucha ja takiej nie lubię Wniosek - nie dla Ciebie i nie dla mnie takie rarytasy, ja wolę coś mniej skomplikowanego i mniej owianego tajemnicą wytwarzania, a zarazem bardziej zjadliwego. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Listopada 2010 a zarazem bardziej zjadliwego. Skojarzył mi się ten post https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=77320#77320 :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-132659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 23 Listopada 2010 A może chodziło Ci o: Zrobiliśmy w kooperacji z Agą i Mały-Mały kiełbasę z tego właśnie przepisu w wstawiam fotki robione komórką więc jakość zdjęć marna a o jakości kiełbachy niech się wypowiedzą ci co ją jedzą :grin: [ Dodano: Wto 23 Lis, 2010 06:21 ] Tak wygląda NASZA kiełbacha :tongue: ja nieskromnie powiem P Y C H A Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-133290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zrobiliśmy w kooperacji z Agą i Mały-Mały :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-133292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zrobiliśmy w kooperacji z Agą i Mały-Mały Wosiu , kiełbasa ze zdjęcia super , może kiedyś uda się spróbować . Do bagażnika też tuptaliście :question: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-133297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 28 Listopada 2010 W przyszły weekend zamierzam zrobić tą kiełbasą wg przepisu Szczepana - z tym, że bez kminu rzymskiego ale za to z dodatkiem czosnku - tylko mam problem ile tego czosnku dać na 5 kg mięsa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-134209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 28 Listopada 2010 tylko mam problem ile tego czosnku dać na 5 kg mięsa?10g -15g polskiego :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-134213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 28 Listopada 2010 tylko mam problem ile tego czosnku dać na 5 kg mięsa?10g -15g polskiego :grin:będzie polski z wlasnego ogródka :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-134217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 28 Listopada 2010 będzie polski z wlasnego ogródkato 10g :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4603-lisiecka/page/2/#findComment-134219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.