@halusia@ Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 24 Marca 2013 Bez przesady Halusiu. Znamy się i wiesz, że nie jestem złosliwy. Kiełbacha bardzo mi sie podoba i jeśli będziesz miała problem z podziałem, to... wiesz juz co. Mirku, nawet mi przez myśl nie przeszło, aby Twoje spostrzeżenie potraktować jak złośliwość :smile: :wink: Co do podziału to Ty nie wiesz , że prałam Cię pod uwagę :question: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 24 Marca 2013 Żywiecka Halinki jest tak ładna na przekroju,że wygląda na krakowską.Smakuje też chyba wybornie.Następnie to będą napewno wypieki Halusi,które są super.Czekamy na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 24 Marca 2013 @halusia@, jeżeli nadal będziesz miała problem z tym przystojnym facetem, od ostrzenia noży, to my się mu do skóry dobierzemy :grin: Super kiełbaska :thumbsup: :clap: Dzięki Aniu... :blush: pomoc, zawsze mile widziana :wink: Żywiecka Halinki jest tak ładna na przekroju,że wygląda na krakowską.Smakuje też chyba wybornie. Dziękuję bardzo :smile: co do smaku, potwierdzam z czystym sumieniem :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 24 Marca 2013 Ta dziewczyna robi super kiełbasy (zresztą nie tylko). Jadłem i potwierdzam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg04 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 24 Marca 2013 @halusia@ super ta kiełbasa :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 24 Marca 2013 I wczorajsza Żywiecka... bardzo ładnie wygląda, taka "marmurkowa" :grin: :clap: :clap: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as600 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 25 Marca 2013 Witam Proszę powiedzcie jak napełnic takiej średnicy jelito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 25 Marca 2013 Proszę powiedzcie jak napełnic takiej średnicy jelito?A co masz do dyspozycji? Mam na myśli sprzet. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 25 Marca 2013 Proszę powiedzcie jak napełnic takiej średnicy jelito?Masz na myśli jelito czy osłonkę białkową - a zanim dorobiłam się nadziewarki napełniałam szerokie osłonki przy użyciu kawałka rury PCV tzn naciągałam namoczoną osłonkę o żądanej długości , zawiązaną na końcu na rurę a farsz wpychałam do rury i popychałam specjalnie dopasowanym kołkiem drewnianym. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 26 Marca 2013 Ja jak nie miałem nadziewarki to prosiłem o pomoc syna,który palcami rozszerzał osłonkę a ja małymi porcjami wkładałem farsz do osłonki i ubijałem kulką do ucierania ciasta. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganero Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 16 Października 2013 Witam właśnie zabieram sie za robienie tej kiełbaski tylko nie mam sita 10mm ani 13mm największe to 8mm czy zmielić wp II klasy przez 8 mm czy lepiej dać przez szarpak ?? czy lepiej przypiec kiełbasę w wędzarni czy parzyć jak to sięma do koloru i smaku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 16 Października 2013 czy lepiej dać przez szarpak oczywiście szarpak. czy lepiej przypiec kiełbasę w wędzarni czy parzyć jak to sięma do koloru i smaku ?? Ja tam wolę pieczoną, i aromat większy , trwałość także. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 21 Marca 2016 Od jakiegoś czasu robię żywiecka wg tego przepisu. Ale ostatnio pojawił się problem z wybarwieniem kiełbasy. Chodzi o to, że kiełbasa w przekroju nie ma takiego różowego koloru mięsa, tylko jest tak jakaś szarawa, blada.Mięso na żywiecką pekluję przez 48-72 h mieszanką peklosól/sól w proporcji 50/50.Co może być przyczyną, że kiełbasa nie ma takiego ładnego mięsnego koloru? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 21 Marca 2016 I co, nikt nic nie podpowie? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 21 Marca 2016 No co - mięso z "dobrej" świni lub elementy użyte do produkcji o małej zawartości ciemnych mięśni i ta mieszanka 50/50... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 21 Marca 2016 i ta mieszanka 50/50... To co, mam dawać samą peklosól? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 21 Marca 2016 Tak przewiduje norma, 50/50 to takie drobne oszustwo technologiczne..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.