Grześ Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Października 2010 Jestem początkującyZainspirowany Wędzarniczą Bracią i stroną wędlinydomowe zbudowałem wędzarnię I zaczęło się. Postawiłem nauczyć się pływać na głębi i pierwszy wyrób to cała noga wieprzawa z kością i butem. Peklowana zgodnie z normą %. Ale:1 zalewy musiałem zrobić więcej niż 40% wagi aby zakryć mięso (jakie konsekwencje) 2 wędzą na zimno - nie przekraczam 20' tylko że w przerwach między wędzeniem rannym i wieczornym temperatura w wędzarni nie spada poniżej 13' (czy może grozić zepsuciem) Cytuj Pozdrawiam Borsuk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4663-temperatura-mi%C4%99dzy-w%C4%99dzeniami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Października 2010 Jak długo wędziłeś? Spokojnie możesz dojść do 30'C, a zostawiając nogę w nocy obecna temp. krzywdy jej nie zrobi. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4663-temperatura-mi%C4%99dzy-w%C4%99dzeniami/#findComment-128851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Października 2010 jakie konsekwencje) Jak dużo więcej to może być za słone.Trzeba było wrzucić butelki z wodą dla wyparcia solanki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4663-temperatura-mi%C4%99dzy-w%C4%99dzeniami/#findComment-128852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Października 2010 Biotit dzięki za odpowiedż przy wieczornym czy rannym wędzeniu temperatura dochodzi jedynie do 20' a przed kolejnym wędzeniem mam 15' wędzarnia którą zbudowałem jest dla leniwych jeden wsad drewna bukowego po rozpaleniu i zamkniętych szczelnie dzwiczkach dymi około 2 godzinwędzę piąty dzień rano i wieczorem arkadiusz pomysł z butelkami napewno wykorzystam nie spotkałem jeszcze tego wynalazku dzięki za odpowiedzi Cytuj Pozdrawiam Borsuk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4663-temperatura-mi%C4%99dzy-w%C4%99dzeniami/#findComment-128947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Października 2010 Witam! Jak to? Wędzisz piąty dzień i nie skosztowałeś ani deczko :shock: Podziwiam za silną wolę :wink: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4663-temperatura-mi%C4%99dzy-w%C4%99dzeniami/#findComment-128949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.