Anetka Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie pekluję szynki i kawałek schabu wg akademii dziadka i właściwie dzisiaj powinnam wyjąc do obcieknięcia ale zrobię to jutro, chyba się nic nie stanie :question: (jejku to mój pierwszy raz z szynkami) , a wogóle to próbowałam po kawałku surowizny i wydaje mi się, że to nie jest przesolone :!: a może nawet ciut za mało soli (czy tak musi być bo ten probowany kawałek ma smak ziela pieprzeu czosnku ale nie jest wyrażnie słony, oszaleję z niepewności bo teraz nie dosolę a wszystko dokładnie wyliczałam za dziadkiem (chociaż jak robiłam kiełbasy to kilka razy udało mi się ciut za słone, a ważę gramówką dokładnie) :blush: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/475-pekolowanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie pekluję szynki i kawałek schabu wg akademii dziadka i właściwie dzisiaj powinnam wyjąc do obcieknięcia ale zrobię to jutro, chyba się nic nie stanie :question: Nic się nie stanie (jejku to mój pierwszy raz z szynkami) , a wogóle to próbowałam po kawałku surowizny i wydaje mi się, że to nie jest przesolone :!: a może nawet ciut za mało soli (czy tak musi być bo ten probowany kawałek ma smak ziela pieprzeu czosnku ale nie jest wyrażnie słony, oszaleję z niepewności bo teraz nie dosolę a wszystko dokładnie wyliczałam za dziadkiem (chociaż jak robiłam kiełbasy to kilka razy udało mi się ciut za słone, a ważę gramówką dokładnie) To dobrze że nie jest słone pamietaj ze przy wedzeniu mieso odda sporo wody więc nie powinno byc teraz za słone. Jeśli możesz odkrój kawałek mięska i upiecz na patelni i sprawdź smaczek. Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/475-pekolowanie/#findComment-6055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Grudnia 2006 wielkie dzięki Miro chyba nie oszaleję, sytuacja narazie opanowana , kawałek usmazony na pateli w sam raz :tongue: może jakoś to wyjdzie i nie dam plamy :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/475-pekolowanie/#findComment-6061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Niestety Anetko będzie źle bardzo źle !! :shock: Wędlina będzie pachniała malizną :grin: :grin: :grin: :grin: Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/475-pekolowanie/#findComment-6063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.