Adek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Aha dziękuję , zgłupiałem bo na zdjęciu przed włożeniem do lodówki widzę w tej misce dość dużo wody . Dzięki kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/12/#findComment-328969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja mam pytanie odnośnie tej szynki. Czy dobrze rozumiem, że do szynkowaru/praski pakujemy mięso razem z całą solanką w której sie moczyło? Musisz dobrze wymasować mięso, albo użyć maszyny, którą pokazałem na focie, całość się wówczas połączy, a do tego dadzą prawdziwy smak szynki konserwowej. Podpowiedz mi abym miał pewność w przypadku szynki konserwowej . Do worka wkładasz mięso z całym tym nadmiarem płynu który widzę na zdjęciu ?? Wiem , że to już nie będzie wedłóg Twojej receptury ale czy dużo stracę jak pominę fosforany ??? Pozdrawiam Nie ma nadmiaru płynu. Fosforany są tutaj wskazane, bo ładnie wszytko połączą. Nie ma nadmiaru płynu - cały płyn wchłonęło mięso podczas mieszania Dokładnie tak jest. . Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/12/#findComment-329499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 14 Lipca 2016 Mój przepis jest sprawdzony i rzetelny, a produkt smaczny i powtarzalny.Różni się od oryginału przede wszystkim tym, że solankę wyliczyłem na 1 kg mięsa oraz zmniejszyłem ilość soli i wielofosforanów.. Parząc w prasce zakładam, że 1 cm = 10 min , praska ma 10cm szer, więc parzę 100 min. Temp stała ok 72 C.Kiedyś sprawdzałem temp wyrobu w czasie parzenia, teraz nie mam takiej potrzeby.Parzyłem szynki konserwowe w rożnych praskach, zawsze wychodziła ok wg powyższych wyliczeń. Poproszono mnie o przepis, więc go podałem. A ja go szukałem przez ostatnie 14 godzin !!!!!!!!! i chwała dla Ciebie za podanie na 1 kg mięsa tych środków chemicznych :clap:bo dokładnie właśnie chcę odtworzyć tą szynkę Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/12/#findComment-506665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy57 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Mój przepis jest sprawdzony i rzetelny, a produkt smaczny i powtarzalny.Różni się od oryginału przede wszystkim tym, że solankę wyliczyłem na 1 kg mięsa oraz zmniejszyłem ilość soli i wielofosforanów.. Parząc w prasce zakładam, że 1 cm = 10 min , praska ma 10cm szer, więc parzę 100 min. Temp stała ok 72 C.Kiedyś sprawdzałem temp wyrobu w czasie parzenia, teraz nie mam takiej potrzeby.Parzyłem szynki konserwowe w rożnych praskach, zawsze wychodziła ok wg powyższych wyliczeń. Poproszono mnie o przepis, więc go podałem. Witam, bardzo dziękuję za ten przepis. Robię go kolejny raz i rzeczywiście jest super i powtarzalny. Dziś robię po raz pierwszy z użyciem cyrkulatora ( nowy zakup). Bardzo dziękuję Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/12/#findComment-586134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dokładnie dobra szyneczka też robiłem jest ok.Teraz znów mam fajne mięso ale zamierzam złamać przepis i zamiast wielofosfornaów dodam kl. III jako klejciekawe czy zmieni to smak Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/12/#findComment-586966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.