Jorgus Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam specialistow ,wedliniarzy ,prosze o przepis na kielbase,grillowa ,wolowa, w tym, temacie,jestem zielony,chodzi mi o wszystko--rodzaj miesa,na jakich sitkach mielic jakie przyprawy,czyli praktycznie o calosc w tym temacie. pozdrawiam czuj dym jorgus. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Listopada 2010 prosze o przepis na kielbase,grillowa ,wolowa,Pierwszy raz o takiej słyszę. Kiełbasana grillla powinna być dość tłusta. Zrobienie tłustej kiełbasy z samej wołowiny nie wchodzi raczej w grę, ze względu na tłuszcz wołowy, który wg mojej wiedzy, do kiełbasy sie nie nadaje. Może jednak ktoś robił kiełbasę na grilla wieprzową z dodatkiem wołowiny i się wypowie? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Listopada 2010 prosze o przepis na kielbase,grillowa ,wolowa, Kiełbasa grillowa wołowa = niepowodzenie murowane. Przepisy na kiełbasy grillowe znajdziesz w dziale kiełbasy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgus Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Listopada 2010 Jak juz pisalem jestem nowicjuszem ,ale uNas tz BRD kupowalem wolowa na grilla, mnie chodzi co dodac lepiej slonine czy boczek . Ta kielbasa byla nie parzona. Miala kolor typowo kielbasy wolowej .Czekam dalej moze ktos zna przepis .Dziwna sprawa ale w moim miescie jest duzo przedstawicieli Nacji Osmanskiej tz ludnosci z pod znaku Czerwonego polksiezyca,Oni wcinaja kielbachy co prawda jeszcze nie kosztowalem tego dobrodziejstwa.Ale jak wyzej pisalem wolowa grillowana jadlem i smakowala normalnie, pogadam z Tym masarzem moze mi powie, czy ten farsz to pol na pol mysle ze to zadna tajemnica. pozdrawiam jorgus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Listopada 2010 Miala kolor typowo kielbasy wolowejCzyli jaki? Kiełbasy na grilla na rynku niemieckim mają kolor jednolicie szaro/bury bo są z założenia niepeklowane. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgus Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Listopada 2010 E Anna wrecz przeciwnie,kielbasy grillowe parzone sa szarobure ,surowe sa czerwonawe moze faktycznie dodaja saletry lub pektosolu nie moge na 100% tego powiedziec. POZDRAWIAM JORGUS Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Listopada 2010 czy ten farsz to pol na polMuzułmanie nie jedzą wieprzowiny to zadna tajemnicatu miał bym wątpliwości Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgus Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Listopada 2010 MUZULMANIE JAK iCH NAZYWASZ KUPUJA MIESA WEDLINY TYLKO W SWOICH SKLEPACH .W SKLEPACH DLA WSZYSKICH ,NABYWAJA WARZYWA OWOCE I PIECZYWO BO JEST TANIEJ . I MAJA PEWNOSC ZE NIE JEST TOWAR "ZASWINIONY". JAK JUZ PISALEM JADLEM GRILLOWA WOLOWA KUPIONA U RZEZNIKA-NIEMIECKIEGO.A MYSLAC ZE JEST ZROBIONA Z FARSZU POL NA POL MIALEM NA MYSLI SMAK. BYLA TAKA SAMA JAK Z " ROZOWEJ" SWINKI MOZE TYLKO FARSZ PO GRILLOWANIU BYL BARDZIEJ ZWIEZLY, BYLA DOSYC TLUSTA ,ALE ,MYSLE ZE TO NIE BYL LOJ WOLOWY. POZDRAWIAM JORGUS Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Listopada 2010 trzeba lubićhttp://turecka.blox.pl/2009/03/Sucuk-turecka-kielbaska.htmlmi taka kiełbasa nie smakuje :???:jadłem już na tureckim grilu :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4782-kielbasa-grillowa-wolowa/#findComment-132631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.