tim Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Listopada 2010 Składniki 6 jajek 1,5 szkl. oleju 1,5 szkl. cukru 3 szkl.mąki 1 łyżka sody oczyszczonej + 2 łyżki wody 2 łyżki kawy "inki" 2 łyżki kakao ok. 1 kilogram jabłek(obrać je i pokrajać w kostkę) Wykonanie Jajka całe utrzeć z cukrem, dodać olej i wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z kawą i kakao, następnie dodać sodę rozpuszczoną w wodzie . Do powstałej masy wsypać jabłka i wymieszać z całością ciasta. Wylać na blaszkę i upiec. Piec ok 50min. najlepiej sprawdzając patyczkiem. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4822-ciasto-salceson/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Listopada 2010 Piec ok 50min.W jakiej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4822-ciasto-salceson/#findComment-134232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Listopada 2010 W jakiej temperaturze.Mam piec węglowy więc nie znam temperatury, dlatego sprawdzamy patyczkiem czasami pieczemy w takim piecu co byly pieczone placki ma V zlocie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96a2580d350f906f.html Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4822-ciasto-salceson/#findComment-134234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Stycznia 2011 W jakiej temperaturze.W związku z dość szczodrym mikołajem mogę powiem tak temp 175 *C czas 40min Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4822-ciasto-salceson/#findComment-140062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.