bolexx1313 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Czy może ktoś mi pomóc w kwestii zastosowania Haminy-s do nastrzyku i przygotowania solanki do peklowania? Jaką stosuje się dawkę Haminy na kilogram mięsa lub litr zalewy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2010 To nie pierwszy kwietnia. Nie rób z nas jaj. :grin: Na temat haminy otrzymasz więcej informacji w zakładach produkujących pałki policyjne. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolexx1313 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ok, zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czy może ktoś mi pomóc w kwestii zastosowania Haminy-s do nastrzyku i przygotowania solanki do peklowania? J Ja Ci napiszę : dawka na kg mięsa 0 gram. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Grudnia 2010 A nie lepszy butapren :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Google...:question: Hamina-S :question: Polifosforan sodu E 452 stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych (oprócz boczków, słoniny i wędzonek surowo-dojrzewających), wędzonek drobiowych, ... :question: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Grudnia 2010 HAMINA S Polifosforan sodu E 452 stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych (oprócz boczków, słoniny i wędzonek surowodojrzewających), wędzonek drobiowych, szynek konserwowych pasteryzowanych i sterylizowanych (z wyjątkiem konserw typu mielonka) oraz wędzonek wołowych. Zawartość związku fosforu w wędzonkach wieprzowych i drobiowych nie może przekraczać 1500 mg/kg w przeliczeniu na P2 05. Natomiast w szynkach wołowych 3000 mg/kg w przeliczeniu na P2 05. Pakowana w worki 25 kg. Cytat pochodzi ze strony : http://www.panepol.pl/go.live.php/PL-H22.html Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kermit Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jaką stosuje się dawkę Haminy na kilogram mięsa lub litr zalewy? Łoooo matko :shock: i ty tego świństwa chcesz używać do własnych wyrobów? :devil: mam nadzieję że nie wypali ci to wnętrzności :???: Cytuj Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4871-hamina-s/#findComment-135944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.