Henio Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 24 Listopada 2011 A ziemniaki tarte drobno?Najlepiej zatrudnić "starego" i niech trze na ręcznej , Dobrze też farsz wycisnąć w pielusze , bo ciasto ma być gęste . Na ciasto w blasze można położyć plastry boczku , a do farszu można dodawać wszystko co ze świnki - kiełbasa, słonina , boczek itp. Ciasto można wymieszać z dwoma jajkami i dodać cebulę podpieczoną na boczku . A to przepis na tony :grin: PRZEPIS NA NASZ REJBAK /babka ziemniaczana/ - ilość na blachę 2,5m x 2,5m wys. 10-15 cm • 800 kg ziemniaków • 100 kg boczku • 60 kg kiełbasy • 20 kg cebuli • 100 jaj • 4 kg mąki • 4 l śmietany • vegeta, pieprz do smaku • olej do smażenia Niezbędne narzędzia pracy: - patelnia z pokrywą o średnicy 2 m - łyżka ze stali nierdzewnej 1,5 m - widelec ze stali nierdzewnej 1,5 m - olbrzymia chochla spożywcza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 24 Listopada 2011 Dolnośląska baba ziemniaczana !!! Pokemonku Ciebie trudno dogonić... Dobrze że nie tylko ja żyję takim tempem szalonym... Ty chyba jesteś lepszy :tongue: Dolnośląska baba ziemniaczana !!!Aż ślinka cieknie.. muszę uszczęśliwić moją rodzinkę takim danie. Co do chlebków widzę że nie jednego piekarza jesteś w stanie przeskoczyć oczywiście dzięki małemu pomocnikowi :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 24 Listopada 2011 To mnie z rana rozczuliłeś , dzięki serdeczne . słodkie te mysie, moja też chlebek lubi podskubać. :grin: Co do chlebków widzę że nie jednego piekarza jesteś w stanie przeskoczyćEch no jakoś tak sę nauczyłem od Was te chleby piec Własnie ogladałem w tv właściciela piekarni, który zachwalał chleb z dodatkim kminku... Nastepne upiekę razowe Izerskie kminkowe Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 24 Listopada 2011 Popatrz na przepisy z tej strony http://www.chleb.info.pl/ może któryś Ci podpasuje :grin: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 24 Listopada 2011 falszywy sport uprawiasz??? Czyli, że jak? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 25 Listopada 2011 Dobrze też farsz wycisnąć w pielusze , bo ciasto ma być gęste .o tym bym nie pomyślała, dzięki Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 25 Listopada 2011 Henio napisał/a: Dobrze też farsz wycisnąć w pielusze , bo ciasto ma być gęste . Ja nie odciskałem startych ziemniaków... i babka wyszła fajnie ale "ciasto" miałem dośc gęste... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 26 Listopada 2011 No i ja też musiałem zrobić tą słynną już budyniową babkę Halusi http://img706.imageshack.us/img706/4227/dscf1398wm.jpg http://img259.imageshack.us/img259/865/dscf1399wm.jpg PYCHOTA !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 26 Listopada 2011 No i ja też musiałem zrobić tą słynną już budyniową babkę Halusi No w końcu ... :grin: :tongue: Babka cudeńko... :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-187421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Pokemonku, podaj proszę linki do przepisów, z których pieczesz Izerskie razowe i ten bochenkowy, plisss Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-188258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pokemonku, podaj proszę linki do przepisów, z których pieczesz Izerskie razowe i ten bochenkowy, plisssSosenko, ja piekę chlebki wg przepisów przemka1978, on mnie "wirtualnie" nauczył piec chleby, za co jestem mu niezmiernie wdzięczny... założyliśmy ten temat, tam jest wszystko od początku pisane... https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7003&postdays=0&postorder=asc&highlight=pieczemy+chleb++przemkiem&start=0 ale trzeba się "przebić" przez kilka stron... Ale wklejam ci receptury na zakwas i zaczyn i na chleby wg jakich ja robię: Zakwas Zakwas zrobimy z żytniej 2000 do słoika wlej 100ml wody i dodaj 100gr mąki wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce(25-30stC) mieszaj co 12 godz. a dokarmiaj co 24 godz.(takie same porcje 100 na 100) i tak przez 5 kolejnych dni... Z zakwasu robię razowe izerskie albo żytnie albo mieszane pszenno-żytnie wg tego przepisu: Izerskie razowe * 400 g zakwasu żytniego * 150 ml wody * 100 g maki żytniej (jasnej lub razowej) * 300 g mąki pszennej * 1 łyżka soli * pół łyżeczki cukru Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić (ciasto ma być lepkie i luźne). Pozostawić w cieple do wyrośniecia na 1 godzinę, przykryte ściereczką. Po tym czasie ciasto wyjąć, krótko wymieszać, przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami. Wierzch posmarować oliwą. Przykryć ściereczką i pozostawić do kolejnego wyrastania (kilka godzin, do podwojenia objętości, uważając by ciasto nie przerosło). Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę 200ºC, piec 60 minut. Spryskać kilkakrotnie, jak piekarnik będzie nagrzany. Studzić na kratce. (Ja dodaje jeszcze pół szklanki otrąb i słoneczniku, wedle smaku... ) Natomiast chleb "bochenkowy" robię z zaczynu: Zaczyn na chleb bochenkowy 1 - bierzemy 3-4 łyżki zakwasu, dodajemy ok. 150 g mąki z której będziemy robić ciasto i tyle wody aby wyszło ciasto o konsystencji bardzo gęstej śmietany.Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 12-14 godzin. 2 - dodajemy znów ok.150 g tej samej mąki + woda.Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 6-8 godzin. 3 - do mieszaniny dodajemy ponownie 100 g mąki + wodę, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 4 godziny A tutaj przepis na chleb "bochenkowy" : 400g zaczynu 500g mąki pszennej 650 160g mąki żytniej 720 250ml wody 3 płaskie łyżeczki soli płaska łyżeczka cukru dwie łyżki oleju Mieszasz wszystko razem dobrze zagniatasz(około 10 minut czym dłużej tym lepiej z mąki uwalnia się gluten który jest odpowiedzialny za przyszły kształt chleba) i zostawiasz na godzinę w ciepłym miejscu. po tym czasie wyciągasz ciasto z miski odgazowujesz formujesz kształt przyszłego bochenka i do koszyka. Ciasto wyrasta od 2 do 4 godzin. Po wyrośnięciu nagrzewasz piekarnik do 250st ciasto wyrzucasz z koszyka na gorącą blachę nacinasz i do piekarnika. Po 10 minutach obniżasz temperaturę do 200st i pieczesz jeszcze około 35-40 minut. Ja naprawdę jeszcze pół roku temu nie miałem zielonego pojęcia co to jest zakwas... ale jeśli ci to pomoże w wypieku własnego chlebka to bardzo bede rad Chociaż wiedz, że tylko metoda prób i błędów dojdziesz sama do jakiś wyników Po prostu musisz sama próbować, i też trochę po swojemu eksperymentować... Ja na własnej skórze przekonałem się jak bardzo ważne jest wyrastanie chleba... min 4h to podstawa... pozdrawiam. A tutaj moje chlebki "Bochenkowe Kminkowe" z wtorku. Tak jak pisałem wcześniej, w jakimś programie tv, właściciel piekarni zachwalał chleb z dodatkiem kminku... a że ja uwielbiam ten smak... jak mój starszy brat... Zbój :wink: to i takie upiekłem. Zaczynu miałem akurat na dwa duże bochenki, to zrobiłem jeden duży z koszyka i dwa mniejsze w foremce... http://img42.imageshack.us/img42/7596/dscf1412wm.jpg http://img94.imageshack.us/img94/7628/dscf1414wm.jpg http://img14.imageshack.us/img14/3972/dscf1417wm.jpg W smaku rewelacja !!! Troszkę za długo siedziały w piekarniku i troche się skórka spiekła z wierzchu (Bartka usypiałem)... A tutaj dzisiejsze zdjęcie, po 3 dniach, chleb jest dalej wyborny, skórka "zmiekła", rewelacja http://img823.imageshack.us/img823/4585/dscf1419wm.jpg Zbóju, jak dam radę to specjalnie dla ciebie upiekę taki chlebek na nasz zlot majowy Wiem, ze tez jesteś fanem kminku Oczywiście Bartek pomagał mi przez cały czas Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-188408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witaj pokemon15, jak już wcześniej pisałem ja prawie zawsze dodaję do wyrobu ciasta na chleb kminku, ale mielonego. Proponuję Ci nacinanie ciasta w foremkach trochę gęściej, nie pęka tak po upieczeniu. Ja robie tak: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-188444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Wielkie dzięki, Pokemonku. Nie tylko za to, że tak obszernie wszystko opisałeś, ale również za to, że uświadomiłeś mi, jakim jestem gamoniem, ha ha. Bo cały Twój wątek o chlebie na zakwasie studiowałam dokładnie. Mało tego, zakwas wg Twoich instrukcji już robiłam. Tyle że nie pożeniłam przepisów z nazwami chlebków. Najbardziej dotychczas smakował mi chleb na zakwasie (czyli Izerski). To moim zdaniem najlepszy chleb, jaki kiedykolwiek jadłam. Bochenkowy też bardzo dobry, ale nie miał już w sobie tego kwaśnego smaczku. I tu pewnie moja wina, bo trzymając się zapisu w przepisie: "...dodajemy ok. 150 g mąki z której będziemy robić ciasto", to zakarmiałam pszenną mąką. I chlebuś nie był już taki kwaskowaty. Super jest też chlebek na drożdżach, piekę zawsze z podwójnej porcji (800 g mąki), wychodzą dwa duże chleby, a jakoś szybko znika. :clap: za Twoje dokonania, cierpliwość i wytrwałość w szczegółowym opisywaniu wszystkiego, a także talent pedagogiczny: to Ty nauczyłeś mnie robić zakwas i piec super chleby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-188452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 2 Grudnia 2011 ja piekę chlebki wg przepisów przemka1978 .... Izerskie razowe Ten przepis to przecież przepyszny Tatterowiec http://piekarniatatter.blogspot.com/2008/03/tatterowiec.html :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-188515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ten przepis to przecież przepyszny TatterowiecJak zwał tak zwał... takiego nauczył mnie piec przmek i moje razowce to Razowce Izerskie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-188518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wczoraj miałem trochę czasu... i Mikołaj chodził... więc musiałem wypróbować nowy prezent... Przepiórcze LECZO Pokemona http://img189.imageshack.us/img189/9199/dscf1458wm.jpg Mikołaj przyniósł mi fajny duży "gar"... a że miałem trochę fajnych warzyw... kiełbasę chudą i... jajka przepiórcze od kumpla... (założył małą hodowlę)... no to wymyśliłem ze zrobię leczo Nic łatwiejszego a pychota... uch cukinia, pomidory, cebula, papryka, kiełbasa, jajka, przyprawy... Ja najpierw cebulę pokrojona w kostkę podrumieniam na oliwie i dodaje kiełbasę też w kostkę pokrojoną, razem lekko podsmażam... wszystko laduje w "garze", wrzucam paprykę, podsmażam i cukinię (też pokrojoną jak wszystkie składniki z resztą), i duszę pod przykryciem jakies 20 min, dalej jak juz cukinia zmięknie dodaję pomidory i przyprawy : sól, pieprz, ostrą paprykę do smaku... po następnych jakiś 30 min duszenia dodaję jajka... jeszcze 3 min i na talerz... Wyszło naprawdę pyszne danie... można jeść samo z pieczywem, czy jako "dostawka" do obiadu, mniam http://img403.imageshack.us/img403/6240/dscf1457wm.jpg Ta fotorelacja juz z nowego kompa jest i co sie namęczyłem to moje... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 7 Grudnia 2011 już wiem co dzisiaj będę robił tylko na kurzych jajkach. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 8 Grudnia 2011 już wiem co dzisiaj będę robił tylko na kurzych jajkachJak tam karolu Leczo ??? Wczoraj zrobiłem rolady Madejowe... 0,5kg mięsa mielonego z łopatki, cebula, papryka kilka pieczarek i jajka. Uwielbiam te rolady, rodzinka z resztą też http://img163.imageshack.us/img163/6526/dscf1459wm.jpg http://img809.imageshack.us/img809/3683/dscf1460wm.jpg A dzisiaj na obiad karkówka czosnkowa... niestety w domu ani piwa nie było... ani wina... żeby podlać mięso podczas smażenia... jednak to już nie ten smak... chociaż i tak pyszna wyszła... http://img820.imageshack.us/img820/2971/dscf1462wm.jpg Z ziemniaczkami i swojską "okraszoną" kapustą kiszoną :thumbsup: http://img191.imageshack.us/img191/631/dscf1464wm.jpg Juz sobie robię mocne postanowienie, co by po Świętach ze dwa miesiące na dietę przejść... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 8 Grudnia 2011 , co by po Świętach ze dwa miesiące na dietę przejść... :lol: :lol: :lol: chyba mięsną :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 9 Grudnia 2011 0,5kg mięsa mielonego z łopatkiMłodszy, tą ilość mięsa, mam rozumieć, dałeś na dwie rolady tak, czy na jedną tyle dajesz?? :grin: Uwielbiam te roladyChłopiec roladowiec :tongue: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Mnie z 0,5kg mięska + warzywa wychodzą dwie sztuki Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Mnie z 0,5kg mięska + warzywa wychodzą dwie sztuki "Rodżerku" :grin: , ja na jedną roladę daję 30 dag+dodatki, Na początku jak zacząłem robić rolady to dawałem 0.5kg mięsa+dodatki i mięsa było za duuużo, metodą prób i błędów doszedłem, że maksymalnie do 30dag mięsa, jak dużo mięsa to ciasto bardzo kiepsko się zapieka w środku Ciekawe jak rolada by wyszła jakby same mięsko dać+jajo do zaciągnięcia farszu :rolleyes: :grin: Młodszy sorki, ze tak u Ciebie w temacie popisałem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Jedno jajko z samym mięchem to raczej by nie związało farszu tym bardziej że tam nie idzie surowe tylko podsmażane Ja daję dużo warzyw i to 0,5 jest w sam raz na dwie ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zbóju roger ma rację nie zwiąże farszu próbowałem i dodałem pieczarki Ale teraz zrobię 4 dwie z mielone z brzoskwinią 1 szt z pieczarkami 1 szt mięso po smażeniu będzie miało dodane jajko lub ze dwa białka same Pokemon jak zawsze tylko się wprosić :clap: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 9 Grudnia 2011 tym bardziej że tam nie idzie surowe tylko podsmażane To, że się daje podsmażone to :rolleyes: wiem przecież :lol: :lol: Sam farsz już wystudzony jaki by nie był czy to będzie mięsny czy warzywny zawsze(prawie) jajem zaciągam,jeden raz nie zaciągnąłem i farsz się nie trzymał "kupy" po upieczeniu, tak było w pierwotnym przepisie od którego zacząłem robić, dziś po wielu modyfikacjach z "oryginału" zostało tylko jajo do zaciągania farszu, reszta to już fantazja :grin: :grin: Co do rodzajów farszu to jak najbardziej tu jest pole do popisu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/26/#findComment-189735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.