Maxell Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 19 Lutego 2011 Bardzo ładne. Nie parzysz chyba w kawałkach, po przekrojeniu? :shock: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 19 Lutego 2011 Super wyroby aż miło popatrzeć :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzus Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Lutego 2011 Dzieki serdeczne za komentarze i opinieBaleronik i poledwica w boczku kupiona u masarza, gotowa zapeklowana.w sumie bardzo dobra ale chyba zostanę przy własnym peklowaniu, jakoś bardziej ufam swojemu podniebieniu Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Lutego 2011 zostanę przy własnym peklowaniu, jakoś bardziej ufam swojemu podniebieniu Tak trzymaj,swoje to jest to Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Lutego 2011 Za każdym razem, jak się samemu zrobi choć nie zawsze zgodnie z recepturą,(nie mam nic złego na myśli) to lepiej smakuje, ładnie wygląda ta polędwiczka w boczusiu :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzus Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 19 Lutego 2011 szczerze powiedziawszy zawsze robię "na smak"nie stosuję wag itp oczywiscie kiedy juz przeprowadze sie blizej moje wędzarnim wyposażę moją "masarnie" w niezbędny sprzęt (wagi termometry itp), o ile do szynek nie jest niezbędny, to do kiełbasek itp moze okazac sie niezastąpiony. Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 19 Lutego 2011 szczerze powiedziawszy zawsze robię "na smak"Robisz solankę na " oko " ?? Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 19 Lutego 2011 Robisz solankę na " oko " ?? No przecież napisał ,że na język .Na oko to będzie bolało :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzus Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 19 Lutego 2011 tak, robie na smak, jak na razie jezcze nie zalowalem. Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 19 Lutego 2011 tak, robie na smak, jak na razie jezcze nie zalowalem.Szkoda mięsa na takie eksperymenty . Zrób według tabeli Dziadka i porównaj smak . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 20 Lutego 2011 A dla mnie z tabeli Dziadka wychodzą sporo za słone. Używam 70% peklosoli z tabeli dla polędwicy i boczku i 75% dla pozostałych wędzonek. Zastanawiam się czy jeszcze nie zmniejszyć ilości peklosoli, tylko nie wiem gdzie jest granica po przekroczeniu której mięso się nie wybarwi lub nie zakonserwuje. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 20 Lutego 2011 A dla mnie z tabeli Dziadka wychodzą sporo za słone.Kwestia smaku , najlepiej zrobić zgodnie z przepisem i jak za słone zmieniać . Przesolone mięso można wymoczyć , jednak gdy damy soli za mało i się nam zepsuje to niestety do wyrzucenia . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez73 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 27 Marca 2011 nie ładnie się tak chwalić ale w końcu zaryzykowałem i zrobiłem więcej wyrobów ( jak na możliwości domowej wędzarni w bloku ) na raz zawsze się bałem że " jak za dużo to niezdrowo " i coś sknocę ale wszystko wyszło super :grin: kiełbasa chłopska , kiełbasa krakowska Szczepana , szynka , boczek , filet z kurczaka , polędwica Cytuj "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0 dla znawców tematu " lewa w górę " Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzus Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 27 Marca 2011 gratulujepieknie wyszłoza tydznien znów trzeba bedzie wedzichehe Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Marca 2011 Ładne wyroby gratuluje,to już chyba taka rozgrzewka przed wędzeniem świątecznym. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez73 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 28 Marca 2011 gratuluje pieknie wyszło za tydznien znów trzeba bedzie wedzic hehe Ładne wyroby gratuluje,to już chyba taka rozgrzewka przed wędzeniem świątecznym. :thumbsup: :clap: tym razem się nie sfrajerowałem i zabezpieczyłem parę wyrobów przed zniknięciem w zamrażarce :grin: na dłużej starczy :lol: może do świąt dotrwają :???: Cytuj "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0 dla znawców tematu " lewa w górę " Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Marca 2011 Witam lopez73 proponuję zamontować zamek szyfrowy w lodówce, :lol: większe szanse :grin: :devil: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzus Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam święta za pasem znajomy użyczył mi "beczki" bo nie mam kiedy pojechac do siebie. 7 małych szyneczek ok 70-80 dkg 2 schabiki i 2 chude boczusie Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-157501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.