Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładne.

Nie parzysz chyba w kawałkach, po przekrojeniu? :shock:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147680
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dzieki serdeczne za komentarze i opinie

Baleronik i poledwica w boczku kupiona u masarza, gotowa zapeklowana.

w sumie bardzo dobra ale chyba zostanę przy własnym peklowaniu, jakoś bardziej ufam swojemu podniebieniu

Wędzić jest rzeczą ludzką
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147712
Udostępnij na innych stronach

Za każdym razem, jak się samemu zrobi choć nie zawsze zgodnie z recepturą,(nie mam nic złego na myśli) to lepiej smakuje, ładnie wygląda ta polędwiczka w boczusiu :clap:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147715
Udostępnij na innych stronach

szczerze powiedziawszy zawsze robię "na smak"

nie stosuję wag itp

 

oczywiscie kiedy juz przeprowadze sie blizej moje wędzarnim wyposażę moją "masarnie" w niezbędny sprzęt (wagi termometry itp), o ile do szynek nie jest niezbędny, to do kiełbasek itp moze okazac sie niezastąpiony.

Wędzić jest rzeczą ludzką
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147720
Udostępnij na innych stronach

Robisz solankę na " oko " ??

No przecież napisał ,że na język .Na oko to będzie bolało :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147726
Udostępnij na innych stronach

tak, robie na smak, jak na razie jezcze nie zalowalem.

Szkoda mięsa na takie eksperymenty .

Zrób według tabeli Dziadka i porównaj smak .

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147743
Udostępnij na innych stronach

A dla mnie z tabeli Dziadka wychodzą sporo za słone. Używam 70% peklosoli z tabeli dla polędwicy i boczku i 75% dla pozostałych wędzonek. Zastanawiam się czy jeszcze nie zmniejszyć ilości peklosoli, tylko nie wiem gdzie jest granica po przekroczeniu której mięso się nie wybarwi lub nie zakonserwuje.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147788
Udostępnij na innych stronach

A dla mnie z tabeli Dziadka wychodzą sporo za słone.

Kwestia smaku , najlepiej zrobić zgodnie z przepisem i jak za słone zmieniać .

Przesolone mięso można wymoczyć , jednak gdy damy soli za mało i się nam zepsuje to niestety do wyrzucenia .

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-147792
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

nie ładnie się tak chwalić ale w końcu zaryzykowałem i zrobiłem więcej wyrobów ( jak na możliwości domowej wędzarni w bloku ) na raz :)

zawsze się bałem że " jak za dużo to niezdrowo " i coś sknocę ale wszystko wyszło super :grin:

 

Dołączona grafika

 

kiełbasa chłopska , kiełbasa krakowska Szczepana , szynka , boczek , filet z kurczaka , polędwica

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0

 

dla znawców tematu " lewa w górę "

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154335
Udostępnij na innych stronach

gratuluje

pieknie wyszło

za tydznien znów trzeba bedzie wedzic

hehe

Ładne wyroby gratuluje,to już chyba taka rozgrzewka przed wędzeniem świątecznym. :thumbsup: :clap:

tym razem się nie sfrajerowałem i zabezpieczyłem parę wyrobów przed zniknięciem

w zamrażarce :grin: na dłużej starczy :lol: może do świąt dotrwają :???:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - Albert Einstein.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6803&postdays=0&postorder=asc&start=0

 

dla znawców tematu " lewa w górę "

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154400
Udostępnij na innych stronach

Witam lopez73 proponuję zamontować zamek szyfrowy w lodówce, :lol: większe szanse :grin: :devil: pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-154414
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Witam

święta za pasem

znajomy użyczył mi "beczki" bo nie mam kiedy pojechac do siebie.

7 małych szyneczek ok 70-80 dkg

2 schabiki i 2 chude boczusie

Wędzić jest rzeczą ludzką
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5007-chwale-sie/page/3/#findComment-157501
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.