Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam , po udanym grudniowym polowaniu na muflona postanowiłem zrobić z niego kabanosy. do wyrobu użyłem: 4.3kg mielonego z muflona;5 ząbków czosnku;80g peklosoli; 12g pieprzu; po 5g kminku,jałowca,rozmarynu z tymiankiem;8g gałki.

 

[ Dodano: Pią 07 Sty, 2011 18:36 ]

po nabiciu w osłonki białkowe zostawiłem gotowe kabanosy do osuszenia na noc w garażu, rankiem po rozgrzaniu wędzarni suszyłem je przez 15 min,nastepnie wedziłem przez około 7 godz w temp max 35`na drewnie z czereśni,gotowe zostawiłem do ostygnięcia i będę je suszył przez kilka dni,,,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5011-kabanosy-z-muflona/
Udostępnij na innych stronach

bardzo diękuje przy tej okazji koledze Beiotowi za cenne rady i uwagi, dzieki temu udało mi sie po raz pierwszy nie spalić kiełbasek...DARZ BÓR I CZUJ DYM !! POZDRAWIAM WOREK

 

[ Dodano: Pią 07 Sty, 2011 18:44 ]

W Polsce też można polować na muflona, byłem u naszych południowych braci Czechów

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5011-kabanosy-z-muflona/#findComment-140644
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.