wowansw Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam :clap: :thumbsup: . Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Listopada 2011 Halinko rewelacja :clap: :thumbsup: :clap: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Listopada 2011 Halinko, kiełbasa wygląda pysznie. Czy trzymałaś się dokładnie tego przepisu? Powiedz proszę, jakie konkretnie mięso dodałaś jako "wieprzowe tłuste". Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Listopada 2011 Moja lisiecka wyglądała tak: Będę musiał jeszcze duuużo popracować, żeby zbliżyć się do poziomu Halusi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Listopada 2011 Halusia, właśnie taką kiełbasą mam zamiar zrobić !! Będę wdzięczny za jak najwięcej informacji jak zrobić każdy z etapów podczas robienia takiej kiełbasy. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Listopada 2011 Halinko, kiełbasa wygląda pysznie. Czy trzymałaś się dokładnie tego przepisu? Powiedz proszę, jakie konkretnie mięso dodałaś jako "wieprzowe tłuste". Irenko trzymałam się tego przepisu. Robiłam z 1/4 porcji czyli 2.5 kg - wp I kl szynka ( pokroiłam w kostkę mniej więcej 2/2 ) - wp II również szynka - mięso chude z golonki Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Listopada 2011 ale wydaje mi się że bardziej się postarałam :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Listopada 2011 Nie mogę odszukać postu z kiełbasą Lisiecką którą robiłam wcześniej.A ja znalazłem Hmm, dziwne... temat brzmiał "Lisiecka Halusi" :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Listopada 2011 Będę wdzięczny za jak najwięcej informacji jak zrobić każdy z etapów podczas robienia takiej kiełbasy.Nie ma problemu... jeśli zaistnieje taka potrzeba to służę pomocą :wink: [ Dodano: Nie 06 Lis, 2011 20:03 ]@halusia@ napisał/a: Nie mogę odszukać postu z kiełbasą Lisiecką którą robiłam wcześniej.A ja znalazłem Hmm, dziwne... temat brzmiał "Lisiecka Halusi" :grin: :mrgreen: :grin:Bardzo dziękuję... co ja się naszukałam.. musiał być gdzieś głęboko zakopany...Buziaki :blush: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Listopada 2011 Haluś, gdybym mógł przemieszczać sie w czasie to już bym był u was !!! Kiełbasa zaje... fajna !!! :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Listopada 2011 aluś, gdybym mógł przemieszczać sie w czasie to już bym był u was !!! Kiełbasa zaje... fajna !!! :thumbsup:Pokemoniku gdyby była taka możliwość... poczęstowała bym Was Wszystkich :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-183628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Listopada 2011 boggi napisał/a: Ja myślałem , ze Cie dogonię , ale mi tak uciekłaś , że w najbliższej przyszłości nie mam szans Boggi dogonisz, dogonisz ...może kiedyś się '' zmęcze'' :grin: Jednak Cie nie dogonię Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-184155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dzięki uprzejmości kolegi Bagno mogłam zrobić troszkę Lisieckiej.. Andrzejku dziękuję za jelita wołowo- wiankowe. W czasie wędzenia miałam problem, nie mogłam uzyskać w Borniaku 90 stopni temp.. ale wiadomo jakie są warunki pogodowe.. Po konsultacji Z Andrzejkiem wędlina po uzyskaniu koloru musiałam poddać obróbce cieplnej. Na drugi dzień ponownie wróciła do wędzarni , wędzenie ciepłym dymem 60 stopni..około 1 godziny. W smaku bdb... :wink: jedno pętko już pochłonięte... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Elegancka kiełbaska. :clap: Nigdy nie robiłem Lisieckiej i nawet nigdy nie próbowałem. Coraz więcej mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Grudnia 2012 po uzyskaniu koloru musiałam poddać obróbce cieplnej.co to oznacza ? podpowiedz Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Grudnia 2012 jedno pętko już pochłonięte...Haluś tylko jedno,u mnie by już nie było :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Grudnia 2012 @halusia@ napisał/a: po uzyskaniu koloru musiałam poddać obróbce cieplnej. co to oznacza ? podpowiedz _________________Włodku... jak podaje receptura kiełbasę Lisiecką wędzimy gęstym dymem w temp 60 stopni przez 90 minut. Potem podnosimy temperaturę do 80-90 st.C i pieczemy w wędzarni przez 40 do 60 minut. Kiełbasa powinna mieć na powierzchni złocistobrązowy kolor. Na wskutek tego że warunki pogodowe nie pozwoliły mi aby Borniak osiągnął 90 stopni , po 1,5 godziny kiedy wędlina uzyskała odpowiedni kolor po prostu ją parzyłam do 72 stopni wewnątrz batonu.. czyli poddałam obróbce cieplnej. :wink: [ Dodano: Sob 15 Gru, 2012 19:09 ]@halusia@ napisał/a: jedno pętko już pochłonięte... Haluś tylko jedno,u mnie by już nie było :grin:Jacku na tą chwilę mam już tylko jedno pętko :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Grudnia 2012 czyli poddałam obróbce cieplnej. :wink:pierdoła ze mnie - mogłem się domyślić , pytałem , bo też pracuję na Borniaku ,a mam wędzarnię na dworze . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 15 Grudnia 2012 @halusia@ napisał/a: czyli poddałam obróbce cieplnej. :wink: pierdoła ze mnie - mogłem się domyślić , pytałem , bo też pracuję na Borniaku ,a mam wędzarnię na dworze .Oj tam oj tam.. czasami coś tam umknie... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Grudnia 2012 @halusia@, piekna kielbasa, jak sie patrzy na zdjecie to chetnie tez jednobym teraz chwycila Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 15 Grudnia 2012 to chetnie tez jednobym teraz chwycilaTy się Aniu nie patrz , tylko planuj urlop i przyjeżdżaj próbować . tydzień u tego , tydzień u tamtego ( Yerby ) itd ... Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Grudnia 2012 to chetnie tez jednobym teraz chwycilaTy się Aniu nie patrz , tylko planuj urlop i przyjeżdżaj próbować . tydzień u tego , tydzień u tamtego ( Yerby ) itd ... To bylby nawet tani sposob na zycie :wink: . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dzięki uprzejmości kolegi Bagno mogłam zrobić troszkę Lisieckiej.. Aż milo poczytać takie informacje - to jest właśnie WB :clap: Kiełbaska Halinko I klasa , za mną też chodzi ta Lisiecka i jeszcze Myśliwska i Jałowcowa ,w wolnej chwili w końcu muszę się zmierzyć z tymi rarytasami :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Kiełbaska Halinko I klasa , za mną też chodzi ta Lisiecka i jeszcze Myśliwska i Jałowcowa ,w wolnej chwili w końcu muszę się zmierzyć z tymi rarytasami :thumbsup:Dzięki Bodzio.. :wink: Co do Lisieckiej to naprawdę warto , dla Ciebie '' mistrza wędlin'' nic trudnego :smile: I te jelita wołowe- wiankowe..w/g mnie są niezbędne. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Grudnia 2012 dla Ciebie '' mistrza wędlin'' nic trudnego :smile: Halinko zawstydzasz mnie :blush: I te jelita wołowe- wiankowe..w/g mnie są niezbędne. Muszę się za nimi rozejrzeć , jak mus to mus :wink: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5078-lisiecka-halusi/page/2/#findComment-256608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.