Koszu Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam. Zapeklowałem właśnie 6 kg podgardla i w sobotę planuje je uwędzić. W związku z tym mam pytanie jakim sposobem najlepiej tego dokonać: na zimno (jeżeli tak to jaka temp i jaki czas proponujecie) albo na gorąco? Podgardla używam to produkcji domowego smalcu (po naszemu - do tustego:). Podgardle nie będzie parzone. Z góry dziekuję za odpowiedzi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5150-podgardle/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofikan Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Lutego 2011 Ja podgardle "do dalszego przerobu" wędzę w temperaturze 40-60 st.Uważam, że sama temperatura nie jet tak istotna z uwagi na późniejszą obróbkę cieplną.Ważniejszy jest stopień uwędzenia. Zrób na próbę ciemniejsze i jaśniejsze.Sam ocenisz smakowo, które będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5150-podgardle/#findComment-144695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Lutego 2011 Podgardle wędzę na gorąco. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5150-podgardle/#findComment-144697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.