Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam przetestować przepis na mortadelę (jestem ciekawy jak smakuje bez soi i innych wypełniaczy:)

 

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=711

 

jednak widzę, że oprócz saletry do zapeklowania nie ma w nim w ogóle soli.

Czy to jest prawidłowe, czy wkradł się jakiś błąd?

 

Druga sprawa nie jest podany sposób rozdrabniania...wg. mnie taka wędlina powinna być kutrowana lub b. drobno zmielona..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5173-mortadela-brak-soli-a-kutrowanie/
Udostępnij na innych stronach

Cytat z tego przepisu , ale nie ma ile tej soli , czyli standartowo ok. 20 gramów na kilogram. :

Mięso kroimy drobno usuwając ścięgna i błony, dodajemy przesiane przez sitko sól i saletrę,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5173-mortadela-brak-soli-a-kutrowanie/#findComment-145333
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.