pawelgdynia Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zamierzam przetestować przepis na mortadelę (jestem ciekawy jak smakuje bez soi i innych wypełniaczy:) http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=711 jednak widzę, że oprócz saletry do zapeklowania nie ma w nim w ogóle soli.Czy to jest prawidłowe, czy wkradł się jakiś błąd? Druga sprawa nie jest podany sposób rozdrabniania...wg. mnie taka wędlina powinna być kutrowana lub b. drobno zmielona.. Cytuj http://images35.fotosik.pl/83/9c5ca5138f09ea70m.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5173-mortadela-brak-soli-a-kutrowanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Lutego 2011 Cytat z tego przepisu , ale nie ma ile tej soli , czyli standartowo ok. 20 gramów na kilogram. :Mięso kroimy drobno usuwając ścięgna i błony, dodajemy przesiane przez sitko sól i saletrę, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5173-mortadela-brak-soli-a-kutrowanie/#findComment-145333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Lutego 2011 Kopia orginału Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5173-mortadela-brak-soli-a-kutrowanie/#findComment-145338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.