Miriam Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 20 Marca 2011 Dzięki Zbig3133, właśnie tak podejrzewałam, że to lipa jakaś :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-152992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 20 Marca 2011 Mój dzisiejszy pszenno-orkiszowy :thumbsup: http://img38.imageshack.us/img38/585/p1060279j.jpg http://img13.imageshack.us/img13/3427/p1060280e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 20 Marca 2011 Przekrój tego małego z rodzynkami : http://img192.imageshack.us/img192/1659/p1060281v.jpg http://img651.imageshack.us/img651/87/p1060282j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 21 Marca 2011 oskp , czy to napewno chleb? - a może to kajmak? : :wink: :devil: :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 21 Marca 2011 Jak zwał tak zwał , ważne , że z masełkiem pychotka :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 21 Marca 2011 Jak zwał tak zwał , ważne , że z masełkiem pychotkai bez polepszaczy i całej tej chemii :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 21 Marca 2011 Mój dzisiejszy pszenno-orkiszowy :clap: Wygląda znakomicie !!! :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miriam Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 21 Marca 2011 Oj, ładne :thumbsup:... i kryją w sobie odrobinę słodyczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-153305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 25 Marca 2011 Pan Zakwas po tygodniu snu / jak ja bym tak chciał / dostał dzisiaj kolację i szaleje :grin: A wiec jutro coś upieczemy :grin: http://img844.imageshack.us/img844/5089/p1060292j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 26 Marca 2011 dostał dzisiaj kolację i szaleje A wiec jutro coś upieczemymyślę, że już dzisiaj będziesz mógł z niego jakiś chlebek zrobić :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 26 Marca 2011 Oj , tak trafić na to forum przed małżeństwem , człowiek wybrałby sobie taką userkę i wszystko byłoby naturalne .........dobre :lol: :lol: :lol: Pan Zakwas po tygodniu snu / jak ja bym tak chciał / dostał dzisiaj kolację i szalejepan Zakwas wygląda wspaniale jakim konkretnym gatunkiem mąki go karmisz? Nigdy mi tak jeszcze nie urósł musiałeś trafić na dobrą mąkę, to ma ogromne znaczenie zawsze kupowałam tą samą mąkę i jeden raz miała wyższą zawartość białka niż zwykle, wyrósł wtedy niesamowicie. Wciąż poszukuję tak idealnej mąki zwłaszcza że moje ulubione chleby to czysto pszenne a tam ilość białka jest ważna. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 26 Marca 2011 oskp napisał/a: Oj , tak trafić na to forum przed małżeństwem , człowiek wybrałby sobie taką userkę i wszystko byłoby naturalne ......... dobre :lol: :lol: :lol: Oj madlinko no powiedz mi, że ja nie mam racji ........ Jeśli kobitka nie umie gotować i upiec, to i żona z niej będzie taka sobie , jak zupa w proszku :wink: Przecież żeby dobre było , to trzeba ciasto odpowiednio przygotować , najpierw zamieszać , potem odpowiednio ugnieść , co jakiś czas spróbować ........ :thumbsup: czy jest już dobre i odpowiednio wyrośnięte :grin: Nie na darmo starzy górale powiadają , że dobrej gospodyni ciasto samo w rękach rośnie .......... :grin: pan Zakwas wygląda wspaniale jakim konkretnym gatunkiem mąki go karmisz? Nadal twierdzę , że najważniejszą sprawą jest to , by Pan Zakwas miał tradycję . Zaczątki mojego zakwasu wywodzą się z piekarni o 30- to letnich tradycjach . Wtedy Pan Zakwas zje wszystko z apetytem . Oczywiście karmię go mąką , z której zamierzam piec chleb . Jest to mieszanka mąki pszennej 650 oraz mąki orkiszowej . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 26 Marca 2011 aczątki mojego zakwasu wywodzą się z piekarni o 30- to letnich tradycjach .no to wszystko jasne Mój Pan Zakwas ma dopiero 3 lata Oj madlinko no powiedz mi, że ja nie mam racji ........pewnie tak tylko niestety w życiu nic nie jest tak proste. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 26 Marca 2011 No to moje dzisiejsze pszenno-orkiszowe z rodzynkami i żurawiną :thumbsup: http://img231.imageshack.us/img231/4862/p1060303o.jpg http://img8.imageshack.us/img8/4506/p1060302nz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 26 Marca 2011 No to moje dzisiejsze pszenno-orkiszowe z rodzynkami i żurawiną :thumbsup:No nie... jestem w szoku. :rolleyes: Wielkie :clap: dla Ciebie . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 26 Marca 2011 Jarek .... powiem Ci chłopie że zadziwiasz mnie .... :clap: :clap: PSJa myślałem że Ty mnie przeklniesz ale widzę że realizujesz się na wielu płaszczyznach ..... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 26 Marca 2011 Robercik , dawno już nie wędziłem, więc coś robić muszę :grin: A to pieczenie chleba jest banalnie proste he he Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 27 Marca 2011 pozwoliłem sobie zrobić chleb na zakwasie pierwszy raz i do tego konserwa słojkowa :grin: Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 27 Marca 2011 Chlebek na swojskim zakwasie (na żurek) według kol. Papcia ½kg mąki żytniej, ¼kg mąki pszennej,150 ml zakwasu,15gr soli 300ml wody Ciasto dobrze wyrobione rośnie 1 godz, następnie drugi raz wyrobione znowu 1 godzinkę. Wypiek w termoobiegu 200°C przez 1godz. Do smaku kroimy Schinkespeck lub co się ma. A tak wygląda w przekroju. :thumbsup: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 27 Marca 2011 A tak wygląda w przekrojuBardzo udane wyroby :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 27 Marca 2011 uwielbiam orkiszowe tylko to 7zł za kilo mąki.... Dzisiejsze zakupy w Tesco Orkiszowa pełnoziarnista - 3,49 Pszenna pełnoziarnista - 2,59 Pszenna 650 - 1,28 http://img846.imageshack.us/img846/9808/p1060305.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 28 Marca 2011 Bardzo udane wyrobyDzięki, powiem że chlebek smakuje :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 28 Marca 2011 Chlebek na swojskim zakwasieBardzo fajny bochenek :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 28 Marca 2011 Bardzo fajny bochenekDzięki Pokemonku Zakwas na żur zawsze jest dlatego opałaca się taki szybki chlebek. Kiedyś kupowałem chleb swojski francuski w Nancy, na drogę dostałem radę, chlebek zawijać w wilgotny ręcznik. Tak moża bez problemu go nawet przez ponad tydzień przechowywać. Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 28 Marca 2011 muszę się wybrać do Tesco, ciekawe czy w każdym jest taka cena? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5207-pieczywo-chleb-na-zakwasie/page/6/#findComment-154420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.