anerka Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Marca 2011 Kiełbasa z łopatki wieprzowej z niewielką ilością słoniny, z podgardlem wp. oraz mięsem z uda indyczego. Przyprawiona jak biała kiełbasa ale większa część została uwędzona. Tym razem miałam pewien kłopot, gdyż nie udawało mi się dobrze odkręcić kiełbasek. Gdy osadzałam po odkręceniu, rozprostowywały sie prawie za każdym razem. Dlaczego :shock:Jakoś tam w końcu to zrobiłam ale niestety widać, że niektóre były nadal nieposłuszne. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Marca 2011 Tym razem miałam pewien kłopot, gdyż nie udawało mi się dobrze odkręcić kiełbasek. Gdy osadzałam po odkręceniu, rozprostowywały sie prawie za każdym razem. Dlaczego :shock:Jakoś tam w końcu to zrobiłam ale niestety widać, że niektóre były nadal nieposłuszne.Taki kłopot to nie kłopot,grunt że kiełbaski smaczne. :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Marca 2011 Nieposłuszeństwem się nie martw.Żołądek o to nie pyta. Ważne że smak jest odpowiedni. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Marca 2011 czy odkręcałaś raz w prawo a raz w lewo? czy może w jedną stronę? Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Marca 2011 Irenko! jestem pod wielkim wrażeniem... co raz to inne i bardzo smakowite wyroby :thumbsup: :clap: [ Dodano: Wto 01 Mar, 2011 18:10 ] czy odkręcałaś raz w prawo a raz w lewo? czy może w jedną stronę?Kociak można w jedną stronę . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Marca 2011 można też nie odkręcać wcale :lol: , ale te odkręcane raz w te a raz we wte się nie odkręcają Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Marca 2011 Przyprawiona jak biała kiełbasa ale większa część została uwędzona. anerka :clap: Po wędzeniu jest pięknie wybarwiona , użyłaś peklosoli :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Marca 2011 Kiełbaska bardzo apetycznie wygląda.Poprawiłbym tylko nadziewanie i na wystawę :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Marca 2011 użyłaś peklosoliTak, do tej części kiełbasy którą przeznaczyłam do wędzenia 50/50 z warzonką.Wędziłam olchą i śliwką. [ Dodano: Wto 01 Mar, 2011 20:01 ] arkadiusz, Miło mi, że apetyczna, jest naprawdę smaczna.A co z nadziewaniem nie tak? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Marca 2011 A co z nadziewaniem nie tak Trochę dziurek widzę ,ale to nie problem. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Marca 2011 Trochę dziurek widzęWiesz co, zdjęcia to paskudna sprawa :wink: widać na nich więcej niż w rzeczywistości Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CADDYVW Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Marca 2011 Jakie dziurki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5289-moja-kie%C5%82basa-domowa/#findComment-149580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.