cedro Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Stycznia 2007 przeglądałem kiedyś ksiązkę kucharską gdzie były używane do pieczenia naturalne siatki . siatka taka wyglądała podobnie jak siatki do wędzenia, używało się je do nadania kształtu mięsa do pieczena. siatka ta wytapiała się naturalnie. ma ktoś więdzę co to jest i gdzie można takowe zdobyć. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Stycznia 2007 CześćCedro ty chyba myślisz o tzw błonie, którą się wykorzystuje do smażenia np potraw z mięsa mielonego.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Stycznia 2007 możliwe, wiesz coś więcej? Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Stycznia 2007 siatki takowe owszem są. Podobne do tych w jakie pakuje się szynki. Różnica polega na tym, że rozpuszczają się w trakcie pieczenia. Moi niestety tego nie mają, bo zbyt na to mają prawie zerowy. Spytaj Mira powinien wiedzieć gdzie to kupić, może u nich jest większy zbyt i mają taki rarytas. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chetnie sie dowiem z czego to? Pozdrawiam, -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Stycznia 2007 już się dowiedziałem, jest to siatka tłuszczowa wyglądająca jak firanka , znajomy weterynarz okreslił ja jako błonę otaczającą otrzewną. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Stycznia 2007 oczywiście jest to siatka zrobiona sztucznie a nie naturalna :devil: ale swoje zadanie spełnia. :grin: Ja jak mam większe kawałki czy też niekształtne to związuję sznurkiem takim jak do szynki. W przypadku mielonego używam foremki jak do ciasta. a jak chcę nadać kaształt batona używam ściereczki parzę a następnie dalej już jak z normalnym kawałkiem mięsa. tylko trzeba delikatnie, żeby się nie rozleciało a i z temperaturą trzeba ostrożnie, żeby za mocno podgrzane w środku mięso nie puściło za dużo soków i nie rozsadziło batona. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Stycznia 2007 weterynarz okreslił ja jako błonę otaczającą otrzewną.Na pewno chodzi o to http://www.wedlinydomowe.ovh.org/index.php?title=Nyc%C3%B3wka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Stycznia 2007 to jest właśnie to. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-7482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam wszystkich.W trakcie przygotowywania karczku do pieczenia (na Święta) córka zapytała, czy można taki karczek włożyć do takiej siatki do jakiej wkłada się szynkę i upiec w prodiżu. Chodzi o to aby pieczeń miała ładny owalny kształt. Ze względu na dużo większą temperaturę pieczenia może to być niemożliwe, ale pewności nie mam. Bardzo proszę o odpowiedź.Pozdrawiamzetes. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nie polecałbym tej metody. W siatce do wędzenia znajdują się gumowe włókna, które są wytrzymałe na określone temperatury. do ok 100st. Przy pieczeniu tem może osiągać i do 280 st C. pod wpływem tej temperatury guma może zacząć wydzielać z siebie toksyczne związki, nie mówiąc już o zapachu i innych towarzyszących efektach.Jeżeli już chcesz to zwiąż mięso sznurkiem masarskim i w takiej postaci upiecz. sznurkowi nic się nie stanie i nie zniszczy mięsa. Sam często praktykują taką metodę. pozdrawiamP.S gdy nie masz sznurka, to możesz użyć szpagatu, albo innej mocnej grubej nici bawełnianej (koniecznie naturalnej, a nie sztucznej) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Typowa siatka wędliniarska NIE nadaje się do pieczenia. Gumka wykorzystana do ściągania wyrobu stopi się a mięso będzie do wyrzucenia. Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Typowa siatka wędliniarska NIE nadaje się do pieczenia. Gumka wykorzystana do ściągania wyrobu stopi się a mięso będzie do wyrzucenia. Miro To samo dotyczy rajstop i elastycznych podkolanówek. :smile: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 We wtorek wstawię do sklepu siatkę którą można będzie spokojnie użyć do pieczenia.Wytrzymuje temperaturę 250 C. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 O! I to jest odpowiedz fachowca - sprzedawcy/handlowca! :grin: -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie siatki do pieczenia. Dobrze, że karczek "omotałem" sznurkiem, był pyszny.Pozdrawiam wszystkichzetes Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/541-siatki-do-pieczenia/#findComment-11315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.