Piraniamen Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Kiedyś znalazłem na stronie przepis na boczek smarowny kolegi Pawelk 3333[/b]i postanowiłem go wypróbować naprawdę smaczny :thumbsup: skoro moja "połówka" nie przepada za tłustym jedzeniem a zajada się tym boczusiem i pyta kiedy zrobię następny. A w moim wydaniu wygląda tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ce245699af715cf.html i w garnku http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f869ad3d770fd53.html.Oraz wersja w osłonce: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bbf35c92fbfac67f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/839b94befd51098d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c622dae728c12da5.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/674fe479f3a559cb.htmlWersja w osłonce jest równie smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ciemność widzę, widzę ciemność. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piraniamen Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Kto pomoże ? nie wkleiły się zdjęcia :devil: A wpisywałem je z fotosika!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piraniamen Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 około 140kB jedno zdjęcie, a było ich 6 szt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 skoro moja "połówka" nie przepada za tłustym jedzeniem a zajada się tym boczusiem i pyta kiedy zrobię następny.Ładne, też lubie tłuściutkie.... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Kto pomoże ? nie wkleiły się zdjęcia :devil: A wpisywałem je z fotosika!!!!Czytaj :smile: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=8331#8331 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Kiedyś znalazłem na stronie przepis na boczek smarowny kolegi Pawelk 3333 i postanowiłem go wypróbować naprawdę smaczny :thumbsup: skoro moja "połówka" nie przepada za tłustym jedzeniem a zajada się tym boczusiem i pyta kiedy zrobię następny. A w moim wydaniu wygląda tak Obrazek i w garnku Obrazek . Oraz wersja w osłonce: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Wersja w osłonce jest równie smaczna Chyba tak miało być. P.S. EAnna była szybsza :grin: Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piraniamen Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 W takim razie kolejna próba dodania fotek: 1.Moja kiełbaska"łopatkowa"z papryką mieloną - wędzona w prywatnej wędzarni - i chlebek na zakwasie. Budowa własnej wędzarni już niedługo. 2.Też moja kiełbaska "łopatkowa" (100%)- wędził mój brat w wędzarni kolegi( ja nie miałem czasu [ Dodano: Sob 02 Kwi, 2011 17:46 ] :clap: Udało się . Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Apetycznie wygląda ta kiełbasa łopatkowa może podasz przepis. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piraniamen Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Przepis jest prosty: Łopatka cała około 4,3-4,5kgsól peklowa 1,8dag /kgziele angielskie świeżo mielone ( ja dodaję około 8-10 ziarenek)trochę cukru ( 1 łyżeczka od herbaty) na całośćopcjonalnie papryka słodka wedle uznania ( słodka nie wpływa tak bardzo na smak a daje kolor)czosnek 2-3 ząbki -jeśli ktoś lubi można więcej Łopatkę sortuję wykrajam ładniejsze mięśnie z łopatki takie bez ścięgien i tłuszczu – kroję je w kostkę około 3 cm i na wagę i posypuję też odważoną porcją soli peklowej i pół łyżeczki cukru.Mieszam i do lodówki na 24 godz.Pozostałe okrawki z łopatki mielę na sitku 8 . dodaje pozostałe przyprawy (bez czosnku), mieszam i też na 24 do lodówki. Przeważnie wychodzi mi po połowie mięsa zmielonego i w kawałkach.Potem łączę porcje mięsa, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę i mieszam dodając przegotowanej wody. Jak masa mięsna wyrobiona pakuję w osłonki 10 cm ( oczywiście namoczone wcześniej w letniej osolonej wodzie) tak zwyczajnie paluchami i zawiązuję .I znowu na 24 godz. do lodówki.Potem do wędzarni .Robiłem też tą kiełbasę parzoną w tem. 80 oC też była OK.pozdrawiam i życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5459-moje-wyroby/#findComment-155896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.