Madej Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 "dzika obtoczone w ziołach prowansalskich i zawinięte w folię celulozową" Sorki, co to jest folia celulozowa? czy to taka folia przezroczysta, spożywcza? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5490-nowicjusz-moje-pierwsze-wyroby/page/2/#findComment-157493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Bardzo ładne wyroby ..... :thumbsup: :clap: :clap: Jak mógłbyś troszkę więcej napisać o cyklu produkcyjnym polędwic i szynek w ziołach i folii byłbym wdzięczny ... Robisz to dokładnie tak ? :http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-z-dziczyzny/1725-poledwiczki-male-z-dzika-w-folii-celulozowej Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5490-nowicjusz-moje-pierwsze-wyroby/page/2/#findComment-157497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek-28 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Madej- folia celulozowa jest to folia w której można wędzić parzyć piec tak naprawdę więcej niej nic nie wiem kupiłem ją w hurtowni masarskiej oni tam wiedzieli o co chodzi. roger- robiłem to dokładnie w/g linku który podałeś pozdrawiam [ Dodano: Wto 19 Kwi, 2011 20:15 ] beiot - dziękuję za podpowiedż ja dodałem jako II wieprzową chude z podgardla,a w tłuszczu było podgardle wp i z dzika, czy boczek o którym mówisz zmielić na sitku fi 8 i co sądzisz oddaniu do tej ilości 1,0kg łopatki miała by ona lepiej skleić tak wyczytałem na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5490-nowicjusz-moje-pierwsze-wyroby/page/2/#findComment-157556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madej Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5490-nowicjusz-moje-pierwsze-wyroby/page/2/#findComment-157587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 czy boczek o którym mówisz zmielić na sitku fi 8 i co sądzisz oddaniu do tej ilości 1,0kg łopatki miała by ona lepiej skleić tak wyczytałem na forumtak 8mm jest ok. Odnośnie dodawania wieprzowiny to ograniczam ją coraz bardziej. Lepiej jeśli masz możliwość dodać innej dziczyzny. Zamiast łopatki dodałbym jako kleju skutrowanej masy mięsnej z III z dzika. Zauważyłem, że na konsystencję kiełbasy ma duży wpływ dobre wyrobienie farszu i dodanie skutrowanje III. Robię kiełbasę z samego dzika jeśli jest tłustawy i też jest zwięzłą. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5490-nowicjusz-moje-pierwsze-wyroby/page/2/#findComment-157659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.