Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jaka praske/szynkowar kupic na poczatek i troche dluzej?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Plissken

Plissken

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 64 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 19 kwi 2011 - 13:45

Witam,

nie mam pojecia ktory szynkowar kupic. Nigdy nie robilem nic w takim sprzecie. Jest tego duzo na alllegro, u Mira tez kilka modeli. Co kupic, jaka wielkosc jest najpraktyczniejsza? Jaki material? Kuchenke mam indukcja/elektryka pol na pol, ale wole robic na indukcji. Poradzcie cos koledzy. U Mirka takie:

http://www.wyroby-do...raski-c-33.html

Na allegro takie:

http://allegro.pl/li...r&change_view=1

Chcialbym kupic cos, co bedzie mi sluzylo przez dluzszy czas.

Pozdrawiam,

Plissken

#2 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 19 kwi 2011 - 13:51

Witam.
Ja osobiście bym kupił coś w tym stylu.

http://www.wyroby-do...okat-p-389.html
http://www.wyroby-do...stal-p-286.html
W każdym bądź razie prostokątną.

Pozdrawiam :wink:

#3 Plissken

Plissken

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 64 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 19 kwi 2011 - 14:40

@ Gonzo

No wlasnie mam problem. Bo nie wiem, czy 1.5kg wsadu to malo czy duzo. Moze byc tak, ze bede robil dla kilku osob na raz i to bedzie malo i wtedy lepiej wziac te wieksza, do 3kg. A moze byc tak, ze praktyczniejsza bedzie ta mniejsza. Jakie jest Wasze zdanie?

Pozdrawiam,

Plissken

#4 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 19 kwi 2011 - 14:57

Witam.

Trzy kilogramy to trochę dużo.Ja bym wybrał mniejszą. W ciągu jednego dnia nie zjesz 1,5kg to raz a po drugie wieczorem następnego dnia możesz znowu zrobić 1,5kg, np: z innymi przyprawami.Mięsa, wsadu do szynkowarki możesz zrobić 3kg, podzielić na pół, jednen do szynkowarki a drugi do lodówki na jutrzejszy wsad. Ja mam samoróbę ok 2,5 kg to czasami się znudzi, tylko szynkowarka i szynkowarka :mellow: Długo poleżeć nie może to trzeba szybko zjeść.

Pozdrawiam :wink:

#5 Plissken

Plissken

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 64 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 19 kwi 2011 - 15:20

@ Gonzo

http://www.wyroby-do...stal-p-286.html

Patrze na te praske i nie wiem czy dobrze mysle. Wsad jest max 3kg, wiec nic nie stoi na przeszkodzie IMHO, zeby zrobic np. 2kg? Albo 1kg jak mam ochote, albo 2.5 To tak na logike, bo podstawa (przekroj) szynki sie nie zmienia, tylko jej grubosc? Czyli jak bede robil dla siebie to mniej wsadu, a jak dla siebie i udzialowcow to wsadze cale 3kg. Dobrze mysle? Z tej strony bardziej praktyczna wydaje mi sie wieksza.

Pozdrawiam,

Plissken

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11419 postów

Napisano 19 kwi 2011 - 15:45

Patrze na te praske i nie wiem czy dobrze mysle.


Dobrze kombinujesz tylko jak będzie 1/3 wkładu to raczej skorzystaj z osłonek termokurczliwych bo w tej prasce to wyjdzie placek.Ale jeśli chodzi o szynkowary to jest to najlepszy model moim zdaniem.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych