kudłaty Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja też kurczaczka wędzę olchą.Przed przyprawieniem sparzam go ok.25.min.Skórka wtedy jest soczysta i miękka.Nigdy nie peklowałem. zawsze przyprawiam po sparzeniu i ostudzeniu przyprawą do kurczaka ,curry,majranek,sól.papruka słodka.Wędzę 3 godz. w temp. 45-50 st.Wychodzi ok.Zdjęcia zobaczysz w poscie "wędzone udka na olszynie".pozdrawiam Cytuj człowiek całe życie się uczy,a i tak "głupi" odchodzi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-185968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja najpier wedze i potem parze.Wychodzi super,miekki soczysty bomba.Ale ten smak to ja mam chyba jeszcze po tym ze pare razy sie nawdychalem dymu i az mi gardle stanelo,a zona mowi ze nawet po kapieli solidnej jeszcze mnie czuje wedzarnikiem.wiec to chyba tylko moje zludzenie.Zobaczymy jak jutro bedzie,jesli jeszcze mi cos zostanie bo corka pochlania jak nie wiem co. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-185986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudłaty Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Listopada 2011 Ty sie poświecasz, ale rodzinie smakuje i oto chodzi.Ja też lubie patrzeć jak ktoś zajada się moimi wyrobami.Poprostu satysfakcja. Cytuj człowiek całe życie się uczy,a i tak "głupi" odchodzi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Listopada 2011 No wlasnie i o to chodzi oby tylko smakowalo.To tak jak by ktos mi podziekowal albo pochwalil. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudłaty Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Listopada 2011 dziera.Powiedz mi w czym wędzisz.Postawiłes swoja wędzarnie czy tradycyjnie w beczułce? Cytuj człowiek całe życie się uczy,a i tak "głupi" odchodzi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Listopada 2011 dziera.Powiedz mi w czym wędzisz.Postawiłes swoja wędzarnie czy tradycyjnie w beczułce?Ja kudlaty wykonalem swoja wedzarnie Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudłaty Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Listopada 2011 mój" ratusz" Cytuj człowiek całe życie się uczy,a i tak "głupi" odchodzi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Listopada 2011 Moje zapytanie dotyczy przydatnosci malinowego chrustu w wedzeniu. Niestety nie odnalazlem niczego na wspomniany temat w forumowym archiwum. Do których wyrobów zatem mozna użyc malinowego chrustu ?Pozdrawiam.robimhuk Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Listopada 2011 robimhuk, kiepsko z tym, bo chrust to na rozpałkę, nie będziesz w stanie nim uwędzić, utrzymując odpowiednią temperaturę w wędzarni, zachowując odpowiednie temperatury spalania surowca - chrustu z malin. Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Listopada 2011 myth Porownuje ten chrust do łóz winorosli o ktorym wspomniane zostalo pare postow wyżej. Pytając, mialem na mysli dodatek chrustu w póznej fazie wędzenia, jako uzupelnienia do innych , twardych rodzajów drewna.Sam chrust energetycznie prezentuje sie rzeczywiscie mizernie. robimhuk Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.