Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też kurczaczka wędzę olchą.Przed przyprawieniem sparzam go ok.25.min.Skórka wtedy jest soczysta i miękka.Nigdy nie peklowałem. zawsze przyprawiam po sparzeniu i ostudzeniu przyprawą do kurczaka ,curry,majranek,sól.papruka słodka.Wędzę 3 godz. w temp. 45-50 st.Wychodzi ok.Zdjęcia zobaczysz w poscie "wędzone udka na olszynie".pozdrawiam
człowiek całe życie się uczy,a i tak "głupi" odchodzi
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-185968
Udostępnij na innych stronach

Ja najpier wedze i potem parze.Wychodzi super,miekki soczysty bomba.Ale ten smak to ja mam chyba jeszcze po tym ze pare razy sie nawdychalem dymu i az mi gardle stanelo,a zona mowi ze nawet po kapieli solidnej jeszcze mnie czuje wedzarnikiem.wiec to chyba tylko moje zludzenie.Zobaczymy jak jutro bedzie,jesli jeszcze mi cos zostanie bo corka pochlania jak nie wiem co.
Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-185986
Udostępnij na innych stronach

Ty sie poświecasz, ale rodzinie smakuje i oto chodzi.Ja też lubie patrzeć jak ktoś zajada się moimi wyrobami.Poprostu satysfakcja.
człowiek całe życie się uczy,a i tak "głupi" odchodzi
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186002
Udostępnij na innych stronach

dziera.Powiedz mi w czym wędzisz.Postawiłes swoja wędzarnie czy tradycyjnie w beczułce?

Ja kudlaty wykonalem swoja wedzarnie
Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186082
Udostępnij na innych stronach

Moje zapytanie dotyczy przydatnosci malinowego chrustu w wedzeniu. Niestety nie odnalazlem niczego na wspomniany temat w forumowym archiwum. Do których wyrobów zatem mozna użyc malinowego chrustu ?

Pozdrawiam.

robimhuk

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186294
Udostępnij na innych stronach

robimhuk, kiepsko z tym, bo chrust to na rozpałkę, nie będziesz w stanie nim uwędzić, utrzymując odpowiednią temperaturę w wędzarni, zachowując odpowiednie temperatury spalania surowca - chrustu z malin.

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186296
Udostępnij na innych stronach

myth Porownuje ten chrust do łóz winorosli o ktorym wspomniane zostalo pare postow wyżej. Pytając, mialem na mysli dodatek chrustu w póznej fazie wędzenia, jako uzupelnienia do innych , twardych rodzajów drewna.Sam chrust energetycznie prezentuje sie rzeczywiscie mizernie.

robimhuk

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5540-kolorek/page/2/#findComment-186299
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.