Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ZEBRA

 

 

 

3 szklanki mąki

1,5 szklanki cukru

1 szklanka oleju

1 szklanka wody

3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

2 łyżki kakao

5 jajek

 

Ubić białka dodać cukier i cukier waniliowy, dodać żółtka, porcjami dodawać olej, wodę i 2,5 szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać, podzielić na dwie części, do jednej dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej kakao. Wlać do formy na przemian warstwami piec w temperaturze 150-170 przez około 1 godzinę (zależy od piekarnika)

 

[ Dodano: Nie 24 Kwi, 2011 15:49 ]

Parę wykonań tortów przez moją żonkę Basię:

 

 

 

Jeszcze dwa torty w formie ksiąg na komunię dzieciaków, do nich zamówiliśmy jadalne zdjęcia

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5550-ciasto-wypieki-dietykona/
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze dwa torty w formie ksiąg na komunię dzieciaków, do nich zamówiliśmy jadalne zdjęcia

Moja drobna uwaga dla "fototortowców"...

- jeśli planujemy umieszczać wydruki na kremach "sztywnych" lub marcepanie to powinny być one wykonane na papierach cukrowych... papiery "opłatkowe" przeznaczone są dla mas wilgotnych (np. bita śmietana)

 

co do Zebry to proponuję następnym razem użyć wody gazowanej, a najlepiej oranżady :cool: (zazwyczaj w tych przepisach jest to opisane - tu widocznie było "niedopowiedzenie") - zdecydowanie lepsza struktura ciasta :wink: (CO2)

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5550-ciasto-wypieki-dietykona/#findComment-158238
Udostępnij na innych stronach

abratku zdecydowanie się z Tobą zgadzam, te zdjęcia wymagają wilgoci aby dobrze się połączyć z resztą co zresztą trochę widać na zdjęciach :rolleyes:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5550-ciasto-wypieki-dietykona/#findComment-158280
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.