dietykon Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 ZEBRA 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 5 jajek Ubić białka dodać cukier i cukier waniliowy, dodać żółtka, porcjami dodawać olej, wodę i 2,5 szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać, podzielić na dwie części, do jednej dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej kakao. Wlać do formy na przemian warstwami piec w temperaturze 150-170 przez około 1 godzinę (zależy od piekarnika) [ Dodano: Nie 24 Kwi, 2011 15:49 ] Parę wykonań tortów przez moją żonkę Basię: Jeszcze dwa torty w formie ksiąg na komunię dzieciaków, do nich zamówiliśmy jadalne zdjęcia Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5550-ciasto-wypieki-dietykona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jeszcze dwa torty w formie ksiąg na komunię dzieciaków, do nich zamówiliśmy jadalne zdjęciaMoja drobna uwaga dla "fototortowców"... - jeśli planujemy umieszczać wydruki na kremach "sztywnych" lub marcepanie to powinny być one wykonane na papierach cukrowych... papiery "opłatkowe" przeznaczone są dla mas wilgotnych (np. bita śmietana) co do Zebry to proponuję następnym razem użyć wody gazowanej, a najlepiej oranżady (zazwyczaj w tych przepisach jest to opisane - tu widocznie było "niedopowiedzenie") - zdecydowanie lepsza struktura ciasta :wink: (CO2) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5550-ciasto-wypieki-dietykona/#findComment-158238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 abratku zdecydowanie się z Tobą zgadzam, te zdjęcia wymagają wilgoci aby dobrze się połączyć z resztą co zresztą trochę widać na zdjęciach :rolleyes: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5550-ciasto-wypieki-dietykona/#findComment-158280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.