jurek52 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Stycznia 2007 witamwłaśnie wyjąłem z zamrażarki 2 kg.szynkę wędzoną i chciałbym ją upiec w piekarniku,sprawdziłem w przepisach ,ale takowej nie znalazłem a ponoć jest bardzo dobra,może już ktoś taką szyneczkę zrobił?proszę o radę?-w jakiej temperaturze piec?-jak długo?-czy np. zawiniętą w folię alu? pozdrawiamjurek :question: Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Stycznia 2007 najlepsza w rękawie foliowym, nie traci sokówpiec godzinę na każdy kilogramtemp. 200-250 stopni w folii aluminiowej też jest spoko powodzenia i smacznego Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Domin12439, piekąc taką szynkę w rękawie, pieczesz ją na "sucho"? Czy też podlewasz do rękawa trochę płynu ?? Bo wydaje mi się, że przy takiej jak podałeś, temperaturze, szynka może sie przypalic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Stycznia 2007 dla pewności można dolać wody do rękawa, ale jak nie dałem to też nic się nie działo,tylko trzeba uważać, żeby folia nie dotykała ścianek piekarnika Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Domin12439, Pytałam o to, poniewaz sama dośc często piekę w rękawie podgardle, ale zawsze podlewam albo rosołem, albo wodą wymieszaną z maggi. Mam na myśli podgardle surowe :smile: pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Stycznia 2007 ja juz od trzech lat piekę wędzonki w rękawie dla moich "francuzkich Piesków" w rodzinie,bo wędzonka jest potem bardzo mięciutka itd.ja osobiście wolę dobrze zapeklowaną - min 2 tyg. prosto z wędzarni a podlewanie rosołkiem jak najbardziej wskazane Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Stycznia 2007 dzięki Domin,juz sie biore do pracy,owinę folią 2-3 razy,tylko jak ja podlewać? pozdrawiamodpowiem póżniej jak wyszła..... :tongue: Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Stycznia 2007 ... piekę (w rękawie) również szynkę wędzoną na zimno ... jednak w niższej temperaturze (180*C) i podlewam piwkiem pozdrawiam smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Lutego 2007 A jak wy te pieczenie w rekawie podlewacie, hę? Chyba tylko przed pieczeniem a nie w trakcie? Pozdrawiam, --Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-8711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Lutego 2007 A jak wy te pieczenie w rekawie podlewacie, hę?Można strzykawką :grin: - bo wskazane jest by w rękawie były dziurki :lol: A poza tym kto powiedział, że w tarkie pieczenia nie można podlewać gardełka :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-8713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Lutego 2007 Fakt, dziurki sa konieczne - dwa naklucia widelcem wystarcza , bo inaczej rekaw strzeli z hukiem, jak dobrze zwiazany. -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-8852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.