Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam

właśnie wyjąłem z zamrażarki 2 kg.szynkę wędzoną i chciałbym ją upiec w piekarniku,

sprawdziłem w przepisach ,ale takowej nie znalazłem a ponoć jest bardzo dobra,

może już ktoś taką szyneczkę zrobił?

proszę o radę?

-w jakiej temperaturze piec?

-jak długo?

-czy np. zawiniętą w folię alu?

 

pozdrawiam

jurek :question:

żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/
Udostępnij na innych stronach

najlepsza w rękawie foliowym, nie traci soków

piec godzinę na każdy kilogram

temp. 200-250 stopni

 

w folii aluminiowej też jest spoko

 

powodzenia i smacznego

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7824
Udostępnij na innych stronach

Domin12439, piekąc taką szynkę w rękawie, pieczesz ją na "sucho"?

Czy też podlewasz do rękawa trochę płynu ??

Bo wydaje mi się, że przy takiej jak podałeś, temperaturze, szynka może sie przypalic.

 

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7825
Udostępnij na innych stronach

dla pewności można dolać wody do rękawa, ale jak nie dałem to też nic się nie działo,

tylko trzeba uważać, żeby folia nie dotykała ścianek piekarnika

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7826
Udostępnij na innych stronach

Domin12439, Pytałam o to, poniewaz sama dośc często piekę w rękawie podgardle, ale zawsze podlewam albo rosołem, albo wodą wymieszaną z maggi.

Mam na myśli podgardle surowe :smile:

 

 

pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7827
Udostępnij na innych stronach

ja juz od trzech lat piekę wędzonki w rękawie dla moich "francuzkich Piesków" w rodzinie,

bo wędzonka jest potem bardzo mięciutka itd.

ja osobiście wolę dobrze zapeklowaną - min 2 tyg. prosto z wędzarni

 

a podlewanie rosołkiem jak najbardziej wskazane

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7828
Udostępnij na innych stronach

dzięki Domin,juz sie biore do pracy,owinę folią 2-3 razy,tylko jak ja podlewać?

 

pozdrawiam

odpowiem póżniej jak wyszła..... :tongue:

żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-7835
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

A jak wy te pieczenie w rekawie podlewacie, hę?

Można strzykawką :grin: - bo wskazane jest by w rękawie były dziurki :lol:

A poza tym kto powiedział, że w tarkie pieczenia nie można podlewać gardełka :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/561-szynka-w%C4%99dzona-pieczona/#findComment-8713
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.