Andyandy Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 7 Lipca 2011 Maxell, I nie narzucam :grin: każdy robi jak uważa i jak potrafi. Jest dużo do poznania różnych metod i może w pewnych warunkach jest mały wybór. Wiadomo, że domowe wyroby są robione w domowych warunkach, więc każdy "orze jak może" Wszystko posiada swoje zalety i wady. Również cały czas się uczę. Nawet mogę sugerować, że zamiast cukru do peklowania lepiej jest użyć glukozy bo cukier zakwasza. Ale powinien powstać dział - przyprawy i dodatki - zastosowanie, działanie itp. Ile mniej by było błędów. A tak mamy przepisy "2 szklanki kucharka, 2 szklanki soli, szklanka cukru itd itp palce lizać." Może zawodowcy, technolodzy się wykażą i nie będzie błądzenia. Tylko nie doczytałem jakie szkodliwe działanie posiada "zamkniecie strunowe" :wink: Dużo pracy jednak czeka moderatorów i współczuję - żeby to wszystko poukładać. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/page/3/#findComment-165910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 7 Lipca 2011 każdy robi jak uważa i jak potrafi.Zgadzam się, ale pod jednym warunkiem. Proszę dopisać, że takie peklowanie jest nie zgodne ze sztuką masarską i robi się je na własną odpowiedzialność. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/page/3/#findComment-165915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.