roger Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Lipca 2011 "do wyprodukowania 100g użyto 90g schabu wieprzowego .... " hmmmmm do szynki .... :shock: i czy oby zera nie zgubili przy 100Xg ... :grin: A teraz króki rys historyczno genetyczny nazwy i barwy ..... "Tradycyjna" - ..... zgodnie z literą polskiej kinematografii "Tradycja to dobre imię dla dziewczynki .... " ponieważ szynka jest rodzaju żeńskiego (czytaj "to dziewczynka" ) to dlatego "Tradycyjna" .... a czemu czarna .... ? a no temu że my tu w Polsce nie jesteśmy ponoć rasistami i akurat ta polska "blondynka" miała czarnego kawalera ..... :grin: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5766-szynka-w%C4%99dzona-na-czarno/page/2/#findComment-165861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoriod Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam Temat już pewnie przedawniony, ale widziałem jak uwędzoną szynkę maczano we krwi i zapiekano jeszcze w wędzarni, szynka miała głeboki czarny kolorek. Nazywała sie szynka babunipozdrawiam Cytuj Gregor Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5766-szynka-w%C4%99dzona-na-czarno/page/2/#findComment-278840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam Temat już pewnie przedawniony, ale widziałem jak uwędzoną szynkę maczano we krwi i zapiekano jeszcze w wędzarni, szynka miała głeboki czarny kolorek. Nazywała sie szynka babuniTa szynka robiona była na wzór Baleronu po Cygańsku,też karkówka była maczana w krwi i do wędzarni na ostro wędzona-pieczona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5766-szynka-w%C4%99dzona-na-czarno/page/2/#findComment-278844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Lubie się czasami podtruć dobrym trunkiem bo jest krótkotrwałe, ale dlaczego muszę truć się na lata i jeszcze truciznę kumulować. Niech będzie czarna, a nawet srebrna co to zmieni. Jest technologia wędzenia i raczej tego będę się trzymał dla własnego zdrowia.Wybarwienie za pomocą krwi, a samym wędzeniem na czarno to dwie rożne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5766-szynka-w%C4%99dzona-na-czarno/page/2/#findComment-278847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.