Maxell Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lipca 2011 Urządzenie do pieczenia drobiu. Jest to urządzenie wykonane w Polsce, z wysoko gatunkowej lekkiej stali stopowej, o średnicy wewnętrznej 26cm i wysokości 17cm. Produkt ten z racji dużych wymiarów i solidnego wykonania pozwala piec nie tylko kurczaki lecz także kaczki czy np. gęsi. Elementy urządzenia mogą być wkładane do piekarników kuchni gazowych i elektrycznych o bardzo wysokich temperaturach (nawet do 400 C) i nie ulegają deformacji ani odkształceniom gdyż pozbawione są plastikowych elementów. Urządzenie składa się z dużej tacy, kominka, małej wytłoczki (do której nalewamy aromaty np. wino z goździkami czy piwo z cytryną) znajdującej się wewnątrz kominka, długiej śruby mocującej i nakrętki. Zalety urządzenia : - pieczenie bez tłuszczu, - wytapianie dodatkowego tłuszczu, gdyż pieczemy kurczaka w pozycji pionowej, - wzbogacanie smaku kurczaka aromatami wydostającymi się przez otwory kominka, - równoczesna możliwość pieczenia warzyw wraz z kurczakiem, - sześć przepisów na przygotowanie pysznego kurczaka umieszczonych na kolorowym opakowaniu. Szynkowar Szynkowar jest to urządzenie które pozwala otrzymywać szynki lub inne potrawy mięsne pozbawione konserwantów w łatwy domowy sposób np. w/g. przepisów zawartych na opakowaniu lub swoich własnych receptur.. Korpus szynkowaru wykonany jest z blachy stopowej (aluminium z dodatkiem niklu o gr. 1,5mm). Korpus zewnętrzny polerowany jest mechanicznie. Sprężyna wewnętrzna wykonana jest z drutu nierdzewnego o gr. 2,5mm. Na pokrywie zewnętrznej znajduje się bakelitowy uchwyt odporny na wysoką temperaturę, co ułatwia przetrzymywanie naczynia np. w piekarniku. Dodatkowo każdy szynkowar zapakowany jest w kolorowy karton na którym znajdują się przepisy na przygotowywanie wędlin. Do każdego szynkowaru dodawany jest gratisowo woreczek na przygotowanie potraw. Szynkowar posiada atest PZH. Przepisy: Kurczak z aromatycznym rozmarynem Składniki: kurczak łyżka suszonych listków rozmarynu łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki masła ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Kurczaka natrzeć solą oraz rozmarynem z zewnątrz i wewnątrz oraz skropić go sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godziny. Następnie nałożyć kurczaka na kominek naczynia i obłożyć go plasterkami masła. Wstawić naczynie z kurczakiem do rozgrzanego piekarnika (około 200ºC ) i piec około 1 godziny co jakiś czas polewając kurczaka wytworzonym sosem. Kurczak z bakaliowym nadzieniem Składniki: 1 kurczak 10 dag wątróbki drobiowej 1 czerstwa kajzerka 1 szkl. mleka 5 dag rodzynek 4 łyżki koniaku ¼ kg orzechów włoskich 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Rodzynki zalać alkoholem i odstawić. W między czasie kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 1 godzinę. Następnie wątróbkę razem z namoczoną bułką zemleć w maszynce, wówczas dodać do nich posiekane orzechy, odsączone rodzynki oraz jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym nadzieniem nafaszerować kurczaka. Następnie z demontować kominek wraz prętem i ułożyć kurczaka na tacy naczynia. Włożyć całość do rozgrzanego piekarnika (180-200º C) i piec około 1 godz. Kurczak z rodzynkami w sosie piwnym Składniki: Kurczak rodzynki puszka/butelka piwa Sposób przyrządzenia: Bardzo łatwy przepis, a danie przepyszne. Kupujemy kurczaka w całości, myjemy, odcinamy wiszące części i cały środek faszerujemy rodzynkami. Nie przyprawiamy żadnymi przyprawami! Nalewamy do małej wytłoczki ( wewnątrz kominka) trochę piwa. Następnie nadziewamy kurczaka na kominek naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 50minut. Po 50 minutach wyjmujemy kurczaka, i całość polewamy piwem i dorzucamy jeszcze na zewnątrz rodzynki. Wkładamy z powrotem do piekarnika na 15minut. Wyjmujemy danie, jemy z pieczywem, które maczamy w przepysznym piwno-rodzynkowym sosie. Kurczak w miodzie i pomarańczach Składniki: kurczak około 1,5 kg 2 łyżki płynnego miodu 6 pomarańczy 2 ząbki czosnku szklanka ryżu długoziarnistego 5 dag rodzynków 5 dag posiekanych migdałów Kurkuma, cynamon, imbir 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Z 4 pomarańczy wycisnąć sok. Czosnek obrać, przekroić wzdłuż. Kurczaka umyć, osuszyć. Natrzeć czosnkiem, oprószyć od środka i na wierzchu solą i pieprzem. Skórkę posmarować miodem. Część soku z pomarańczy wlać do wytłoczki znajdującej się wewnątrz kominka. Następnie po nałożeniu kurczaka na kominek, należy go również polać sokiem z pomarańczy. Piec godzinę w piekarniku o temperaturze 200ºC, polewając najpierw owocowym sokiem, a potem wytworzonym sosem z naczynia. Ryż opłukać na sicie pod strumieniem bieżącej wody. Przełożyć do miski, zalać zimną wodą, odstawić na 30 minut, po czym osączyć. W rondlu rozgrzać olej, wsypać ryż, zamieszać. Wlać 1,5 szklanki wody, dodać rodzynki, 1/2 łyżeczki cynamonu, łyżeczkę kurkumy i 3 szczypty imbiru. Lekko posolić, zamieszać, a następnie zagotować. Przykryć, zmniejszyć ogień, gotować 10 minut. Zestawić z ognia, ale nie zdejmować pokrywki. Pozostałe pomarańcze umyć i pokroić w cząstki. Migdały krótko podprażać na suchej patelni i wymieszać z ryżem. Kurczaka przełożyć na półmisek i obłożyć cząstkami pomarańczy. Ryż podać osobno. Kurczak zapiekany w sosie ziołowym Składniki: 1 cały kurczak albo 4-5 udek sok z 1/2 cytryny 3 łyżki ziół prowansalskich (suszonych) 1 mały przecier pomidorowy sól 1/2 szklanki oliwy lub 1/2 kostki masła Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą, obłożyć kawałkami masła lub polać oliwą. Zrobić sos: 3 łyżki oliwy, lub 1/4 kostki stopionego masła wymieszać z przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny oraz ziołami. Posolić do smaku, a jeśli sos jest bardzo gęsty, dolać odrobinę wody. Część sosu można wlać do wytłoczki znajdującej się wewnątrz kominka Następnie należy nałożyć kurczaka na kominek naczynia tak by podpierał się nogami o podstawę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200ºC. Kurczaka należy lekko podpiec by nie był surowy a następnie polać sosem i piec do miękkości ( około 1 godz.) . W trakcie pieczenia można polewać sokiem zbierającym się na dnie brytfanny. Podawać z makaronem i sałatą. Pieczony kurczak z ziołami i z cytryną: Składniki: kurczak około 1,5kg 1 cytryna - dobrze wyszorowana główka czosnku - obrana i podzielona na ząbki garść świeżego tymianku i garść rozmarynu sól, pieprz i oliwa ziemniaki do pieczenia - podgotowane przed pieczeniem 12 minut w osolonej wodzie. Sposób przyrządzenia: Najpierw myjemy kurczaka dokładnie i wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym. Posiekany rozmaryn, tymianek i sól oraz trochę oliwy mieszamy dokładnie i nacieramy kurczaka z zewnątrz ale i wewnątrz. Odstawiamy kurczaka na kilka godzin do lodówki - przykrytego folią. Najlepiej przygotować kurczaka rano i zostawić go tak do chwili aż nadejdzie czas na pieczenie. Tuż przed włożeniem naczynia z kurczakiem do piekarnika faszerujemy go cytryną – (przekrojoną) - ząbkami czosnku i resztą ziół z solą. Pozostałą część soku z cytryny wlewamy do wytłoczki znajdującej się wewnątrz kominka .Następnie nakładamy kurczaka na kominek naczynia i całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp.ok 220 stopni C przez 45 minut. Po tym czasie dokładamy wokół kurczaka podgotowane ziemniaki, polewamy je wytopionym sosem z kurczaka i całość wstawiamy na kolejne 45-50 minut do piekarnika. Można, co jakiś czas podlewać kurczaka sosem, który z niego wycieka. Smacznego! „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lipca 2011 A jak to cenowo wygląda? "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lipca 2011 Czekam własnie na cennik i wysokośc rabatu dla członków WB. :wink: „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Lipca 2011 W takim razie czekamy. Kilkoro moich znajomych chce rozpocząć przygodę z szynkowarzeniem zaczynając właśnie od tego "walca" rodem z Czech :wink: :grin: "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Lipca 2011 szynkowarkę posiadam ale urządzeniem do kurczaka jestem zainteresowany i to bardzo poważnie. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Lipca 2011 Wyżej "stoi napisane", iż wyroby pochodzą z Olkusza...Mnie interesuje, jaką Kolega poda NAM cenę. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Lipca 2011 Z Olkusza czy nie..moja pierwsza szynkowarka była z Czech .. :rolleyes: ..i niewiele się różniła od tej z Olkusza "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Lipca 2011 ..i niewiele się różniła od tej z Olkusza Małgoś , ceną również się nie różniła :smile: Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Lipca 2011 A to nie jest przypadkiem to ? http://www.wyroby-domowe.pl/urzadzenie-pieczenia-kurczaka-p-380.html Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Lipca 2011 Dokładnie to samo.Sprzedaję wyroby Pana Grzegorza od dawna i nie wiem z czym Maxell się wychyla. :grin:Chyba otwiera własny sklep. :wink: www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lipca 2011 Miro poprostu Maxell robi Ci koło pióra :grin: Musisz go na zlocie postawić do pionu :grin: Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Lipca 2011 Może znacię taż metodę na siedzącego (jak wyżej) kurczaka tylko inaczej :smile: Potrzebne piwo w puszce 0,5l, z tego wypijamy połowę, na puszkę sadzamy kuraka i do piekarnika - wychodzi miodzio :thumbsup: Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Lipca 2011 Kiełbasa, A co z lakierem na puszcze, dodaje smaku :grin: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Lipca 2011 A co z lakierem na puszcze, dodaje smakuDobre piwo ma dobry lakier :lol: Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Lipca 2011 Poczytałem i .... wnioski.Dlaczego doszukujemy się zaraz drugiego dna? Kombinacji i podchodów? Pewnie ktoś coś tam zarobi...itd.Po prostu dzwonił do mnie facet zarejestrowany na naszym forum i pytał, czy może podesłac ofertę na dwa urządzenia (jako, że oba urządzenia mieszczą się w ramach naszej działalności i jest sporo pytań odnośnie szynkowarów). Ofertę nadesłał, ja ją wkleiłem na forum i poprosiłem go o podanie cen oraz rabatu dla WB.To wszystko. Myślę, iż zamiast doszukiwać się sensacji lepiej wyłuskać jakąś ciekawą dla WB ofertę i przedstawić ją na forum. Rabat dla forumowiczów mile widziany. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Lipca 2011 Maxell, :clap: :clap: :clap: [ Dodano: Pią 15 Lip, 2011 10:00 ]Kiełbasa, Puszka jest lakierowana w całości od wewnątrz również, a przy podgrzaniu oprócz szkodliwych substancji uwalnia się hormony które powodują straszne tycie jak "dynia" :grin: Ja nie widziałem dobrego piwa w puszce :sad: Ale życzę smacznego :thumbsup: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Lipca 2011 na puszkę sadzamy kuraka i do piekarnika - wychodzi miodzio :thumbsup: Może lepiej zacznij pić piwo w butelce :wink: i sadzaj kuraka :grin: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Lipca 2011 Może znacię taż metodę na siedzącego (jak wyżej) kurczaka tylko inaczej :smile: Potrzebne piwo w puszce 0,5l, z tego wypijamy połowę, na puszkę sadzamy kuraka i do piekarnika - wychodzi miodzio :thumbsup:Ja robię kurczaka na butelce od piwa ale butelka starego typu i do butelki wlewam mieszaninę piwa, miodu i przypraw. Ale to urządzenie mnie zaciekawiło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 15 Lipca 2011 Ten wynalazek do pieczenia kurczaka to jest niezły pomysł, kiedyś widziałem podobnie zrobiony tyle, że z drutu, wydaje mi się, że ten jest lepszy. Ja dotychczas piekłem kurczaka na butelce - ta od piwa jest dobra (w butelce musi zostać trochę piwa 1/2 lub 1/3) Kurczak wychodził pyszny :thumbsup: Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Lipca 2011 Dlaczego doszukujemy się zaraz drugiego dna? Kombinacji i podchodów? Pewnie ktoś coś tam zarobi...itd.Maxell chyba mnie źle odebrałeś, jakbyś mnie nie znał. :grin: www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 15 Lipca 2011 Rabat dla forumowiczów mile widziany.No to czekamy na szczegóły... MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-166728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 21 Lipca 2011 Własnie otrzymałem informację na pocztę: "Witam ! Szynkowar : cena netto 35 zł netto Urządzenie do pieczenia drobiu : cena netto 39 zł netto Ceny te zawierają już 12% upust. Zamówienia należy kierować na adres : Zakład " GT"Bogucin Mały 80, 32-300 Olkusze-mail : grzegorztomsia@op.pllub telefonicznie : 502-293-007 Pozdrawiam Grzegorz Tomsia" „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-167468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 21 Lipca 2011 Szynkowar : cena netto 35 zł netto Urządzenie do pieczenia drobiu : cena netto 39 zł netto Ceny zachęcające do kupna. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-167517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 21 Lipca 2011 Naprawdę dobre ceny ja zamówiłem urządzenie do kuraka bo szynkowarki mam dzięki Maxell za adres! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-167531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 21 Lipca 2011 Jest to urządzenie wykonane w Polsce, z wysoko gatunkowej lekkiej stali stopowej, - NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK LEKKA STAL STOPOWA - wyroby z takiej stali mogą być lekkie jedynie dzięki użyciu jak najcieńszej blachyKorpus szynkowaru wykonany jest z blachy stopowej (aluminium z dodatkiem niklu o gr. 1,5mm). - NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK STOP ALUMINIUM I NIKLU - aluminium może być co najwyżej pokryte galwanicznie warstwą niklu , ale jest po powłoka nietrwała,która będzie się łuszczyć (metale ciężkie) Dobre piwo w puszce? :thumbsup: ŁOMŻA :thumbsup: jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5811-bardzo-ciekawa-oferta-grzegorza-t-przepisy/#findComment-167550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi